Yahoo va restructura 15% din personal şi va închide mai multe activităţi

Directorul general al grupului american Yahoo, Marissa Mayer, va prezenta marţi, 2 februarie, un plan de scădere a costurilor care include reducerea cu 15% a personalului, respectiv aproximativ 1.600 de posturi, şi închiderea mai multor activităţi, informează Wall Street Journal.

Citând surse din interiorul companiei, WSJ susţine că acest plan ar urma să fie anunţat după ce Yahoo va da publicităţii rezultatele pe trimestrul patru 2015, care ar urma să fie făcute publice marţi seară după închiderea burselor de pe Wall Street.

Acest plan de restructurare era aşteptat având în vedere că în luna octombrie a anului trecut Marissa Mayer declara că grupul vrea să-şi revizuiască strategia şi să se concentreze pe mai puţine produse dar cu o calitate mai mare. La rândul său, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Yahoo, Maynard Webb, declara în luna decembrie că un plan strategic ar urma să fie prezentat în paralel cu rezultatele anuale.

Yahoo! a fost înfiinţat în 1994 şi în prezent este unul din giganţii Internetului cu aproximativ 11.000 de angajaţi la nivel mondial. Marissa Mayer a fost numită în fruntea Yahoo! în vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, afectate în ultimii ani de concurenţa reţelelor sociale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata