Zboruri noi la TAROM. Iasi-Timisoara si Iasi-Cluj

Duminica, Compania Aeriana TAROM, a inaugurat zborul aerian ce leaga Timisoara de Iasi. Pretul unui bilet incepe de la 20 de euro de persoana, iar zborurile vor fi de patru pe saptamana. In plus, directorul general al companiei, Werner Wolff, a declarat ca TAROM intentioneaza ca din toamna sa introduca o cursa directa Iasi-Cluj Napoca.

Directorul companiei aeriene Tarom, timisoreanul Werner Wolff, a venit la Timisoara la bordul primei curse TAROM care a sosit de la Iasi.

„Am venit acasa. Sincer sa va spun, am incercat sa zbor de la Timisoara la Iasi, dar pe vremea respectiva nu exista zborul. Ma bucur ca am posibilitatea sa il inaugurez. Ma bucur ca in anul Centenarului Taromul va reveni iarasi ca si companie. Sper sa fie compania care uneste Romania”, a declarat Werner Wolff.

La randul sau, presedintele CJ Iasi Maricel Popa a declarat ca modernizarea aeroportului din Iasi va continua si ca tinta este atingerea unui trafic de trei-patru milioanede pasageri in cativa ani.

Cursele sunt programate in zilele de luni, miercuri, joi si duminica, iar aeronaovele cu care se va opera sunt de tipul ATR cu o capacitate de 48 de locuri.

Tarifele pornesc de la 20 de euro cu toate taxele pentru un zbor dus, in vreme ce un drum dus-intors este in medie 50 de euro, inclusiv bagaj de cala.

In plus, TAROM analizeaza posibilitatea unor rute directe intre Constanta si Timisoara sau intre Constanta si Oradea, dar si a unui zbor direct Timisoara-Chisinau.

In acest context, presedintele Camerei de Comert Iasi, Paul Butnariu, i-a solicitat directorului TAROM sa analizeze posibilitatea introducerii unor curse de la Iasi catre Amsterdam si Paris, in timp ce directorul Continental Automotive Iasi Marian Petrescu a spus ca ar fi oportun un zbor direct intre Iasi si Frankfurt.

De la Iasi au existat zboruri directe catre Cluj si Timisoara pana in luna februarie a acestui an, efectuate de companie Blue Air, dar acestea au fost suspendate, operatorul aerian motivand unele „frictiuni” provocate de cei de la Aeroportul din Timisoara.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata