Zeelandia Iaşi investeşte trei milioane de euro într-o fabrică la Miroslava

29

• producătorul de ingrediente pentru panificaţie îşi va reloca activităţile în noul complex, începând din această vară • fabrica, din structură metalică, va avea o suprafaţă de 2.000 mp • capacitatea de producţie va creşte la 7.000 – 8.000 de tone anual

.
Zeelandia Iaşi, divizia locală a producătorului olandez de ingrediente pentru industria alimentară, a demarat lucrările la o investiţie de tip greenfield, în valoare de trei milioane de euro. Proiectul prevede construcţia unei noi fabrici, în comuna Miroslava, producătorul ieşean urmând să-şi relocheze activităţile în noul complex industrial situat pe un teren de 22.000 metri pătraţi.

În prezent, unitatea de producţie, unitatea de depozitare şi sediul administrativ al companiei se află în diferite locaţii închiriate din Iaşi. “Proiectul prevede realizarea construcţiei în mai multe etape. Într-o primă fază, vom finaliza o parte a complexului şi vom dota cu utilaje tehnologice fabrica. În cea de-a doua etapă, intenţionăm să extindem construcţia şi să construim un nou sediu administrativ”, ne-a declarat Ovidiu Bocaniciu, directorul general al Zeelandia Iaşi.

Capacitatea de producţie a noii fabrici va fi, într-o primă etapă, de aproximativ 7.000 – 8.000 de tone anual. În partea de producţie, vor lucra începând cu luna august al acestui an 25 – 30 de persoane. Investiţia producătorului ieşean este realizată din capitaluri proprii, cele trei milioane de euro incluzând atât tehnologia, terenul cât şi valoarea construcţiei. “Este vorba despre o fabrică de amelioratori pentru panificaţie, care va fi realizată pe structură metalică. Suprafaţa construită a complexului va fi de aproximativ 2.000 de metri pătraţi şi va fi realizată în mai multe etape. Prima fază a lucrărilor va fi finalizată în vara acestui an”, ne-a precizat Cătălin Goldan, consultant PR Amur Iaşi, antreprenorul general al proiectului.

Continuarea în Evenimentul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata