ANL a recepţionat 24 de locuinţe pentru tineri în Roșiorii de Vede

24 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepționate astăzi, 08 iunie 2017, în mun. Roșiorii de Vede (jud. Teleorman). Locuințele (4 apartamente cu o cameră, 12 apartamente cu 2 camere, 8 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din Aleea Parc Nord, f.nr. şi sunt repartizate în 2 tronsoane cu regim de înălţime St+P+3E (subsol tehnic + parter + 3 etaje).

Până în prezent, în municipiul Roșiorii de Vede, au fost finalizate, în total, 174 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în  amplasamentele din Aleea Parc Nord (30 de unități locative), str. Oltului (32 unități locative), str. Sf. Teodor (64 unități locative), str. Sf. Teodor, f.n. (16 unități locative) și str. Republicii (32 de unități locative).

La nivelul județului Teleorman, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii, un număr de 771 de unități locative.

***

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 1077 din 29 iulie 2016 și valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.757,88 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata