DAAS a prezentat retailerilor din România noile tendințe din frigul comercial

DAAS International Group a prezentat cele mai noi reglementări și tendințe din industria frigului comercial la nivel european, în cadrul primei conferințe pe care compania o dedică retailerilor.

București, 19 mai: Liderul de piață din industria frigului comercial din România, DAAS International Group, a organizat ieri, 18 mai, conferința „Tendințe în frigul comercial”. Cu ocazia acestui eveniment, compania a avut prilejul de a prezenta și a discuta cu reprezentanți ai industriei de Retail din România despre cele mai noi norme europene și tendințele din domeniu.

Comisia Europeană a impus începerea procesului de înlocuire a sistemelor de refrigerare cu soluții ecologice, în vederea scăderii gradului de emisii de CO2 și de a crește nivelul de protejare a mediului înconjurător. „Ne-am dorit să creăm un cadru în care să punem la dispoziția tuturor celor care activează în industria frigului informații cu privire la noile tehnologii și soluții de reducere a impactului negativ asupra mediului înconjurător. Reducerea emisiilor de CO2 și scăderea ratei de pierdere a agenților frigorifici sunt două dintre principalele obiective ale noilor reglementări europene. În acest context, scopul conferinței DAAS a fost acela de a prezenta tuturor jucătorilor din industrie aceste detalii și de a identifica cele mai viabile soluții”, a declarat Daniel Mocanu, CEO DAAS International Group.

Prezenți la evenimentul „Tendințe în frigul comercial” au fost mari producători de echipamente frigorifice (Epta) și de agenti frigorifici (Honeywell), dar și membri ai Ministerului Mediului sau ai Asociației Generale a Frigotehniștilor din România (AGFR) care au prezentat noile dispoziții europene, dar și soluții tehnice și sisteme de refrigerare adaptate cerințelor pieței. De asemenea, în cadrul conferinței au fost prezentate și elemente inovatoare din domeniul IOT (Internet of Things) care transformă echipamentele simple în sisteme inteligente, solutii smart pentru iluminat, plăți securizate și „people counting”.

„Normele europene emise au un rol de prevenție. Este important să depunem cu toții eforturi în vederea protecției mediului, astfel încât să nu fim nevoiți, ulterior, să ne ocupăm de managementul unei situații de urgență în cazul unui dezastru ecologic. Așadar, tendința este aceea de a ne îndrepta atenția spre o economie verde și dezvoltare durabilă pentru a putea asigura un viitor frumos pentru copiii noștri”, a declarat Luminița Tȋrchilă, Șef Serviciu Substanțe Periculoase și Situri Contaminate din cadrul Direcției Generale Deșeuri și membru al Consiliului de Administrație al Agenției Europene pentru Produse Chimice (Management Board of European Chemicals Agency).
Noile soluții în ceea ce privește agenții frigorifici ecologici, dar și procesele de reciclare a lor, ajută la scăderea indicelui global de încălzire. Potrivit estimărilor, până în anul 2020 acestea vor înlocui progresiv actualele sisteme de refrigerare, ceea ce va reduce substanțial emisiile de CO2 la nivel global.

Despre DAAS
Fondată în 1993 ca răspuns la cererea foarte mare de bunuri de consum și tehnologie din România, DAAS International Group este, în prezent, lider de piață atât în frigul comercial și industrial cât și în industria HoReCa. În plus, compania este un jucător de top în domeniile Engineering, Procurement, Maintenance și Project Management. Sub deviza „Making the Complex Simple”, DAAS este un partener de încredere al unora dintre cei mai mari retaileri din România, dar și din Europa sau Africa. Până în prezent, compania a finalizat peste 800 de proiecte pentru clienți precum Mega Image, Billa, Penny, Selgros, Auchan, Cora, Carrefour, Radisson, Marriott, Novotel, Metro, Rompetrol sau Lidl.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata