Din 8 martie, InterCity “Ștefan cel Mare Expres” oprește și la Focșani!

Din 8 martie, InterCity Ștefan cel Mare Expres” oprește și la Focșani!

Politica CFR Călători de deschidere către dorințele și nevoile de mobilitate ale călătorilor săi, dă rezultate. Pentru a răspunde solicitărilor clienților, începând cu data de 08 martie 2021, trenurile de viteză care respectă standardul InterCity, Ștefan cel Mare ExpresIR 1755 şi IR 1750 care circulă pe ruta București Nord – Suceava și retur cu grupe de vagoane la/de la Iași, vor avea oprire și în stația Focşani, astfel:

 • IR 1755 Bucureşti Nord (plecare 17 :22) – Focșani (sosire 20:02 / plecare 20:03) – Suceava (sosire 23:01)
 • IR 1750 Suceava  (plecare 05:40) – Focşani (sosire 08:34/ plecare 08.35) – Bucureşti Nord (sosire 11:19)

De asemenea, pentru conectarea rapidă a orașelor mari, trenul “Ștefan cel Mare Expres” mai are opriri și în stațiile Ploiești Sud, Buzău, Bacău, Pașcani și oferă servicii superioare, similare trenurilor InterCity, de confort sporit și cu durate de parcurs reduse, de 5 ore și 35 de minute pentru Suceava și aproximativ 6 ore pentru Iași.

Tot în zona Moldovei, din luna februarie, odată cu creșterea cererii de transport, am adaptat și compunerea trenurilor pe ruta Suceava – Putna și retur la nevoile călătorilor, în condiții de confort și regularitate crescute, prin reintroducerea unui automotor Desiro care a efectuat între timp revizia tehnică periodică și lucrări pentru îmbunătățirea aspectului și dotărilor interioare.

Vă reamintim că:

 • Începând de astăzi, 7 martie 2021, și în fiecare zi de duminică, excursiile la munte pot fi prelungite pentru că avem un tren nou cu care să reveniți duminica la București, de pe Valea Prahovei. Trenul InterRegio 1730 pleacă din Brașov la ora 17:55 și ajunge în stația București Nord la ora 20:32. În plus, trenul are în compunere și un vagon pentru biciclete, pe lângă vagoane moderne și confortabile.
 • Din 8 martie 2021, oferim mai multe opțiuni pentru deplasarea de la Constanța la București în intervalul orar de dimineață. Am introdus un tren nou care circulă de luni până vineri – InterRegio 1684 cu plecare din Constanța la ora 07:00 și sosire în stația București Nord la ora 09:17. Programul acestui tren se pliază perfect pe nevoile de transport ale celor care au treabă de o zi în capitală și asigură totodată și conexiuni cu secțiile secundare dinspre/spre Călărași și Slobozia, din stația Ciulnița.
Citeste si:  Primul centru Hi-Tech la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, inaugurat de Fundația Globalworth
 • Din 1 aprilie 2021, încă 34 de trenuri InterRegio din toată țara vor deveni trenuri Regio-Expres – noul tip de tren intrat în oferta CFR Călători – gândit să rezolve nevoile specifice de transport ale unei categorii largi de călători. Regio-Expres are un tarif scăzut, la nivelul trenurilor Regio, însă beneficiază de viteza și confortul trenurilor InterRegio, precum și de rezervare pentru loc.
 • Din luna februarie, un pachet de 24 de trenuri IR circulă deja ca Regio-Expres. Important de menționat este faptul că toate trenurile InterRegio de pe ruta Titu – Târgoviște și retur sunt acum Regio-Expres, serviciile de transport pe această relație fiind asigurate doar cu trenuri Regio și Regio-Expres, pentru creşterea accesibilității la călătoria cu trenul.
 • Pentru a facilita deplasările călătorilor noștri, mare parte dintre trenurile cu plecare din București care au înregistrat creșteri ale cererii de transport spre Pitești și respectiv București – Pitești – Craiova și retur, sunt formate din locomotivă și vagoane, iar altele circulă deja în regim de tren Regio-Expres. Desigur, și aceste trenuri Regio-Expres au duratele de parcurs mai scurte, mai puține opriri și confort sporit de InterRegio.

 

Citeste si:  PKF Finconta aduce un expat la conducerea echipei de Transfer Pricing

Călătoriți rapid și în siguranță cu CFR Călători! Alegeți trenurile CFR Călători, partenerul tău de drum!

***

Biletele pot fi achiziționate utilizând următoarele canale:

 • online de pe www.cfrcalatori.ro;
 • de la automatele de vânzare bilete din gări;
 • direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

 

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

 • 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
 • numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
 • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
 • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
 • la personalul nostru din staţii.

 

Purtarea mășii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor  – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner