Directorul general al AFIR a participat la o serie de întâlniri de lucru la Craiova

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian – Ionuț CHESNOIU, a participat vineri, 14 iulie 2017, la Craiova, la o serie de întâlniri de lucru alături de Secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Alexandru POTOR.

„Atât la nivelul MADR, cât și în cadrul AFIR, există o permanentă preocupare pentru a realiza proceduri de lucru mai simple, mai ușor de pus în practică, dar în același timp care să respecte legislația națională și regulamentele europene în vigoare.” a menționat Secretarul de stat al MADR, Alexandru POTOR în deschiderea întâlnirii cu beneficiarii PNDR din Dolj.

În cadrul evenimentului programat au avut loc mai multe întâlniri de lucru. Astfel, între orele 10:00 și 12:00 în aula Facultății de Agronomie a Universității din Craiova, s-a desfășurat o sesiune de discuții cu beneficiarii publici și privați ai Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Reprezentanții legali ai proiectelor au prezentat problemele pe care le-au întâlnit în implementarea proiectelor finanțate de AFIR în vederea soluționării acestora, dar și pentru evitarea apariției altor blocaje.

                    „Ne aflăm aici pentru a purta un dialog deschis și util, în primul rând, cu beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală pentru a identifica probleme concrete, întâlnite în implementarea proiectelor și pentru a găsi cele mai bune rezolvări la aceste situații care pot produce întârzieri în absorbția fondurilor europene. De asemenea, în cursul zilei, vom avea întâlniri și cu reprezentanții altor instituții de la nivelul județului Dolj, implicate în derularea fondurilor europene. Vom lucra împreună cu dânșii pentru a diminua povara administrativă și pentru a realiza un flux procedural mai eficient pentru beneficiarii PNDR, pentru cei care doresc să investească în diversele sectoare din agricultură și mediul rural” a declarat directorul general al AFIR, Adrian – Ionuț CHESNOIU.

Alături de oficialii MADR și AFIR, la discuții au luat parte și Directorul General Adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (CRFIR) 4 Sud – Vest, Dorel STĂICUȚ. Reprezentanții MADR și AFIR au răspuns întrebărilor venite din partea celor prezenți și au clarificat anumite aspecte legate de procedurile de lucru și de legislația specifică implementării PNDR 2020.

Începând cu ora 12:30, întâlnirea a continuat cu noi discuții la sediul Prefecturii Dolj, la care au participat Prefectul Județului, Dan – Narcis PURCĂRESCU și Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana BICA. Alături de aceștia, la întâlnire au luat parte și reprezentanții instituțiilor publice deconcentrate, implicate în accesarea și în derularea fondurilor europene pentru agricultură și mediul rural din județul Dolj și din regiunea Olteniei (Direcția Agricolă Județeană, Direcția Sanitar Veterinară, Garda de Mediu, Administrația Finanțelor Publice, Serviciul de Verificare a Achizițiilor Publice din regiunea de sud-vest). Scopul întâlnirii a vizat  găsirea celor mai bune soluții care să faciliteze obținerea de avize și autorizații necesare obținerii fondurilor europene de către solicitanți.

De la ora 15:00, Alexandru POTOR și Adrian – Ionuț CHESNOIU, s-au întâlnit la sediul CRFIR 4 Craiova cu întreaga conducere a Centrului Regional, dar și cu directorii Oficiilor Județene din regiunea Olteniei (județele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți). Tema discuțiilor a reprezentat-o analiza implementării PNDR în Regiunea 4 Sud – Vest dar și identificarea modalității de eficientizare a fluxului procedural în vederea atingerii obiectivelor propuse pentru anul în curs și pentru obținerea unui grad de absorbție cât mai ridicat a fondurilor europene derulate prin PNDR 2020.

Activitatea AFIR vizează creșterea calității vieții concetățenilor noștri care locuiesc în mediul rural. Toate programele noastre sunt dedicate lor, beneficiarilor direcți sau indirecți ai muncii noastre. Pentru a le reda încrederea în sistemul de gestionare a fondurilor europene, vă rog să conștientizați că beneficiarii fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală sunt în primul rând partenerii noștri.” a subliniat Adrian – Ionuț CHESNOIU în cadrul întâlnirii cu reprezentanții AFIR din teritoriu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata