Eurohold, compania mamă a Euroins, mandatează J.P. Morgan AG ca principal coordonator al procesului de finanțare și preluare a activelor grupului CEZ din Bulgaria

EUROHOLD, cel mai mare holding din Bulgaria și unul dintre cele mai mari și puternice grupuri financiare și de asigurări din Europa, autorizează J.P.Morgan AG să devină lider și coordonator exclusiv al procesului de finanțare a plății privind acordul de preluare a activelor grupului CEZ din Bulgaria.

“Ne bucurăm să avem alături de noi una dintre cele mai importante și mai experimentate instituții din întreaga lume într-o tranzacție atât de complexă, în special pentru sectorul energetic. Acesta este un pas suplimentar pentru finalizarea achiziției filialelor și activelor grupului CEZ din Bulgaria  până la sfârșitul primei jumătăți a anului”, a declarat Vasil Stefanov, Director de Achiziții al Eurohold.

În luna martie, Eurohold – grupul care deține și Euroins România – a anunțat un plan pentru creșterea capitalului propriu prin emiterea unor noi acțiuni pe Bursa de Valori Bulgară (BSE). Astfel, grupul intenționează să majoreze capitalul propriu cu aproximativ 100 de milioane de euro. Eurohold va oferi spre subscripție mai mult de 79 de milioane de acțiuni noi cu valoare nominală de 1 leva (aproximativ 2,5 lei) și 2,5 leva (aproximativ 6,2 lei).

Citeste si:  Cu o rată a inflației de 5%, nivelul de trai al românilor a scăzut în plină creștere economică. Guvernul PSD - ALDE trebuie să-și dea demisia

La începutul acestui an, Eurohold a primit ultimele aprobări pentru preluarea a șapte filiale ale grupului CEZ din Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrică – CEZ Distribution Bulgaria și cel mai mare furnizor de energie electrică – CEZ Electro Bulgaria, respectiv 100% din acțiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrică din Bulgaria- CEZ Trade Bulgaria. CEZ este cel mai mare furnizor și distribuitor de energie electrică din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienți. În 2019, CEZ Bulgaria a înregistrat venituri și active totale de 700 milioane EUR (1,4 miliarde BGN). Compania are peste 3000 de angajați în Bulgaria.

Citeste si:  Asociația Joc Responsabil a consiliat psihologic în 2020 peste 3000 de practicanți de jocuri de noroc și pariuri. Suplimentar, de servicii psihologice gratuite au beneficiat și salvatorii aflați în prima linie în lupta cu Covid-19 și persoanele afectate de pandemie.