Guvernul PSD – ALDE își bate propriile recorduri de inflație, oamenii își permit tot mai puține de la o lună la alta

0

„Valul scumpirilor marca «PSD – ALDE» continuă de la lună la lună: inflația a crescut la 5,2% în aprilie 2018, cel mai mare nivel din ultimii cinci ani, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS). Guvernul PSD – ALDE își bate propriile recorduri de inflație, după ce, în luna martie 2018, aceasta atinsese deja un record al ultimilor cinci ani, de 5%. Oamenii își permit astfel tot mai puține de la o lună la alta.

Alimentele au fost mai scumpe, în medie, cu 4% în aprilie 2018 față de aceeași lună din 2017, iar prețurile mărfurilor nealimentare și ale serviciilor au crescut cu 7,2%, respectiv, cu 2,83%, potrivit INS. Pe lângă faptul că românii își permit să cumpere cu aceiași bani mai puține de la o lună la alta, o inflație mai mare înseamnă și dobânzi și rate mai mari la credite, lucru care îi va afecta puternic pe cei cu împrumuturi.

Toate acestea sunt efectele negative ale politicilor economice pe care Guvernul PSD – ALDE le aplică și care se bazează pe creșterea consumului și lipsa investițiilor publice. Avem nevoie de investiții în acele domenii care atrag investitorii şi ajută economia să crească – infrastructură, educație, cercetare, inovare -, nu de politici falimentare și atacuri la adresa independenței justiției. Fiecare zi în care România este condusă de PSD și ALDE înseamnă mai puțini bani în buzunarele românilor și datorii mai mari pentru noi de plătit în viitor. Acest Guvern este o amenințare pentru prosperitatea noastră, pentru siguranța noastră și pentru locul nostru în Europa. Demisia!”.

Deputatul european
Siegfried Mureșan

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata