Intesa Sanpaolo Bank acordă companiei AS Metal Com SRL un credit de 4 milioane de lei cu garanție de la EximBank

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo a acordat recent companiei AS Metal Com SRL o facilitate de credit în valoare de 4 milioane de lei, având ca scop asigurarea  necesarului de lichiditate pentru desfășurarea activității curente. Facilitatea a fost aprobată cu garanție de la stat, emisă de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care o implementează în urma mandatului special primit din partea statului român.

Prin această finanțare, Intesa Sanpaolo Bank România pune în aplicare strategia Grupului Intesa Sanpaolo de a susține companiile care fac eforturi pentru minimizarea pierderilor de resurse care ar putea reintra în circuitul economic. Grupul Intesa Sanpaolo, partener strategic al Fundației Ellen MacArthur, cea mai influentă și puternică organizație dedicată Economiei Circulare a inclus în planul său  de afaceri un plafon de creditare în valoare de 6 miliarde EURO prin care oferă  clienților/proiectelor inovatoare facilități de credit în condiții avantajoase.

Facilitatea de credit aprobată clientului AS Metal Com SRL a fost acordată cu sprijinul Biroului Economie Circulară al Centrului de Inovare Intesa Sanpaolo,  companie a Grupului Intesa Sanpaolo dedicată inovării și răspândirii Economiei Circulare.

Facem pași importanți în susținerea modelelor de afaceri durabile și oferim soluții financiare avantajoase pentru companiile inovatoare, care au înțeles benefiiciile Economiei Circulare și nevoia optimizării consumului de resurse pentru a preveni și a reduce risipa. Ne bucurăm că în cadrul parteneriatului cu EximBank putem oferi susținere companiei AS Metal Com SRL care, prin activitatea sa, aduce sustenabilitate într-un domeniul în care este un jucător de impact”” a menționat Dan Sandu, CEO Intesa Sanpaolo Bank Romania.

”Garanțiile de stat emise de EximBank în cadrul programului de susținere financiară a companiilor mari, reprezintă o facilitate extraordinară pe care companiile, prin intermediul băncilor comerciale, o pot exploata pentru un acces rapid la finanțări pentru capital de lucru sau pentru investiții, oferind în același timp băncilor comerciale un nivel crescut de încredere în viabilitatea structurilor financiare pe care le propun clienților. În acest context, suntem încântați că, având parteneri precum Intesa Sanpaolo Bank România, putem să contribuim semnificativ atât la dezvoltarea economiei locale, cât și la consolidarea parteneriatului dintre mediul de afaceri și cel financiar-bancar”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Reciclarea este o componentă sine-qua-non a conceptului de Economie Circulară, dar a considera ca fiind suficientă această apartenență este o greșeală. Economia Circulară impune proceselor industriale de reciclare să răspundă la o dublă provocare: dezvoltarea de tehnologii care să permită tratarea unui input de deșeuri metalice compozite cât mai larg, iar procesele industriale de reciclare nu trebuie să aibă impact asupra mediului (emisii în sol, în aer, în apa). Rezolvarea celor două provocari este dezideratul nostru  ambițios pe care împreună cu partenerii noștri îl vom realiza cu siguranță.” a declarat Constantin Apostol, CEO AS METAL COM

”Intesa Sanpaolo consideră Economia Circulară drept motorul care urmărește creșterea eficienței și rezilienței sistemelor economice, maximizând în același timp potențialul intrinsec al produselor, componentelor și materialelor. Datorită acestei abordări, dobândirea unui nivel crescut de rezistență și eficiență, deschide calea către un proces general de reducere a riscului sistemic al economiei. Din 2016, Grupul nostru și-a luat angajamentul de a asigura în mod concret că oportunitatea creată de Economia Circulară este o șansă colectivă de a construi un model mai rezistent și de viitor pentru generarea de valoare pentru companiile italiene și europene, prin inovație sistemică ”, a declarat Guido de Vecchi, directorul general al Intesa Sanpaolo Centrul de inovare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata