Intesa Sanpaolo Bank face pași importanți pentru a sprijini companiile care pun în aplicare principiile Economiei Circulare

Intesa Sanpaolo Bank subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, a acordat recent companiei românești SUPERCOM SA, o facilitate de credit în valoare de 19,6 milioane RON (~ 4 milioane EURO) necesară achiziționării de echipamente noi, special concepute pentru colectarea și transportul deșeurilor, precum și colectarea selectivă a acestora, încorporând cea mai recentă tehnologie în domeniu și un nivel scăzut de poluare. Cu o experiență de 30 de ani, Supercom SA este unul dintre cei mai mari operatori din serviciile publice sanitare și management al deșeurilor și dispune în prezent de o flotă impresionantă, atât EURO 6, cât și echipamente electrice.

Prin această finanțare, Intesa Sanpaolo Bank se aliniază eforturilor Grupului Intesa Sanpaolo, care din 2015 a devenit partener strategic al Fundației Ellen MacArthur, cea mai influentă și puternică organizație dedicată Economiei Circulare. Pentru a susține acest parteneriat, planul de afaceri pentru perioada 2018-2021 al Intesa Sanpaolo include lansarea unui plafon de creditare în valoare de 6 miliarde EURO. Plafonul pentru Economie Circulară este accesat și de Intesa Sanpaolo Bank pentru aceasta finanțare și oferă celor mai inovatori clienți sau proiecte facilități de credit în condiții avantajoase. Accesul la aceste facilități este evaluat în raport cu un set de cinci criterii de eligibilitate, dezvoltat în parteneriat cu Fundația Ellen MacArthur și trei criterii suplimentare legate de proiecte verzi.

Facilitatea de credit către Supercom SA a fost acordată cu sprijinul Biroului de Economie Circulară al Centrului de Inovare, o companie a Grupului Intesa Sanpaolo dedicată inovării și răspândirii Economiei Circulare.

Avem capacitatea de a veni cu soluții financiare avantajoase pentru companiile care au înțeles beneficiile Economiei Circulare – motorul creșterii eficienței și rezilienței sistemelor economice, care reușește să transforme în mod sustenabil modelele de business. Începând din 2016, Grupul Intesa Sanpaolo și-a asumat că se va asigura că oportunitatea Economiei Circulare este o șansă colectivă pentru companiile europene. În acest sens, Supercom SA a câștigat încrederea și sprijinul nostru prin activitatea și proiectele sale”, a declarat Dan Sandu, CEO Intesa Sanpaolo Bank Romania.

 “În acest an, Supercom și-a propus să ridice standardul industriei de salubrizare publică și de management al deșeurilor și să devină un etalon pentru acest domeniu. În acest scop, am accesat facilitatea de credit oferită de Intesa Sanpaolo Bank și vom demara investiții de anvergură în echipamente și tehnologie performante pe care le vom folosi în principal pentru colectarea și transportul deșeurilor în noul nostru proiect din județul Cluj”, a declarat Ilie Ionel Ciuclea, Președinte al Supercom S.A.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata