Invatamantul profesional dual, dezbatut cu prilejul lansarii secției Timișoara a Clubului Economic German din Ungaria

Sala de conferinte a Consiliului Judetean Timis a gazduit, vineri, 12 mai 2017, evenimentul oficial de lansare al noii sectii din Timisoara a Clubului Economic German din Ungaria — DWC. Sectia Timisoara a Clubului Economic German din Ungaria a fost constituita in 2017 in scopul de a reprezenta obiectivele DWC Ungaria in partea de vest a Romaniei si pentru a promova relatiile economice romano-maghiare.

In cuvantul de deschidere al evenimentului, presedintele DWC Ungaria, Dr. Arne Gobert, a facut o scurta prezentare a clubului infiintat inca din 1992, prezentand totodata proiectele aflate in desfasurare, precum si planurile de viitor ale clubului.

Invatamantul profesional dual  a fost un subiect de interes pentru participanti, acesta fiind dezvoltat de keynote speaker-ul Iulian Groposila, vicepresedinte al Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), membru in consiliul de administratie al Centrulului European pentru Promovarea Formarii Profesionale (CEDEFOP).  In discursul sau, acesta a subliniat importanta dezvoltarii in Romania a invatamantului profesional de tip dual, atat de necesar  pentru formarea unei forte de munca calificate in conformitate cu cerintele operatorilor economici. Abordarea a fost centrata pe identificarea unor solutii complementare la nivel regional/transfrontalier de dezvoltare a sistemului de educatie pentru meserii cerute pe piata muncii in statele din regiune (Romania, Ungaria, Serbia).

La eveniment au participat in jur de 60 de persoane, printre reprezentantii cluburilor economice germano-romane din tara si ai marilor companii de origini germane din Timisoara si nu numai, s-au numarat si cativa invitati speciali, cum ar fi: Jose Miguel Vilinias – Consulul onorific al Spaniei, Marius Popa – Consulul onorific al Olandei, Vicenzo Moderno – vicepresedintele Camerei de Comert a Italiei in Romania, Robert Kristof – City Manager al orasului Timisoara, Andrea Telegdi – Atasatul Economic al Consulatului General al Ungariei din Cluj-Napoca, Adnagi Slavoliub – deputat in Parlamentul Romaniei din partea minoritatilor nationale si reprezentant al Uniunii Sarbilor din Romania.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata