La 10 ani de activitate, La Lorraine România este în plin proces de extindere a fabricii din Câmpia Turzii

11

La Lorraine România, una dintre cele mai mari fabrici de pâine și patiserie din țară, sărbătorește 10 ani de activitate, într-un moment marcat de noi planuri de extindere, atât a capacității de producție, cât și a echipei. Evenimentul a avut loc joi, 11 noiembrie, la Câmpia Turzii, cu participarea delegației Ambadasei Belgiei în România, condusă de Excelența sa Philippe Benoit, Ambasadorul Regatului Belgiei în România și Republica Moldova și a reprezentanților autorităților administrative locale.

În cei 10 ani de activitate, La Lorraine România, parte din La Lorraine Bakery Group Belgia, a devenit unul dintre cei mai mari procesatori de făină din România și una dintre cele mai moderne și performante unități de panificație din Europa. Folosind ingrediente românești în proporție de 95% și fiind dotată cu echipamente de ultima generație, fabrica din Câmpia Turzii este un important centru de producție pentru grup, asigurând exportul pentru Europa de Sud-Est și o parte din Europa Centrală.

Sărbătorim 10 ani într-un moment foarte bun în existența La Lorraine în România. Deși cei aproape doi ani de pandemie au ținut întreaga industrie de panificație în fluctuații greu de prevăzut, de mai bine de jumătate de an ne bucurăm să vedem revenirea abruptă a cererii atât pe piața românească, cât și pe cea externă. De aici și planurile de extindere pentru viitorul apropiat. În cei 10 ani, am depus toate eforturile pentru a atinge cea mai bună calitate a produselor ce ies din fabrica noastră, având alături parteneri de încredere, furnizori și retaileri, și pentru a aduce inovații în categoriile noastre de produse, pâine și patiserie.”, declară Răzvan Boșomoiu, General Manager La Lorrraine România.

 

Evoluția a fost una spectaculoasă, din 2011, când fabrica a început producția cu o singură linie, o capacitate de producție anuală de 11.000 de tone și 11 angajați, pentru a ajunge în 2021 la o capacitate de producție de 56.000 de tone, cu cele patru linii de producție pâine și o linie de producție patiserie. Echipa este formată în prezent din 300 de angajați, compania aflându-se într-un proces continuu de recrutare.

În ceea ce privește investițiile, acestea au ajuns la 70 de milioane de EUR de la înființare și până în prezent, pentru ca în următorii doi ani să se adauge o nouă investiție, de 70 de milioane de EUR, pentru construcția a trei noi linii de producție. Cu această nouă extindere, capacitatea de producție va crește cu aproape 100%, ajungând la 90.000 de tone pe an, produse destinate atât pieței interne, cât și celei externe.

 

Ambasadorul Belgiei, Philippe Benoit, felicită La Lorraine România în cadrul evenimentului aniversar: ”În decurs de 10 ani, La Lorraine România s-a dezvoltat în mod constant și echilibrat prin faptul că a angajat mulți oameni în Câmpia Turzii, diversificând în același timp gama de produse pentru piața din România și nu numai. Felicitări și La mulți ani!”

 

 

Am găsit aici oameni extrem de dedicați și de pasionați de domeniul panificației. Alături de tehnologiile de ultimă generație din fabrică, echipa este foarte importantă pentru succesul business-ului nostru și de aceea investim constant în trainingul oamenilor pentru ca ei să înțeleagă perfect specificul produselor noastre. Fabrica din Câmpia Turzii produce în prezent pâine și patiserie de cea mai bună calitate, produse ce ajung pe mesele clienților noștri din România și din multe țări europene”, a declarat Kris Geeraert, COO La Lorraine Bakery Group.

 

La evenimentul organizat în cadru restrâns, a participat și Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, care a declarat că „La Lorraine este un exemplu de bune practici comerciale și manageriale și o garanție a faptului că se poate. În cei 10 ani, dezvoltarea și prosperitatea fabricii La Lorraine a adus un plus de stabilitate în zonă, un număr important de locuri de muncă și, la fel de important, a adus prestigiu orașului și comunității noastre prin produsele de calitate realizate aici.”

Apreciem că investiția făcută de La Lorraine la Câmpia Turzii pentru producția de pâine și patiserie este una dintre cele mai mari realizate în industria alimentară din România, beneficiind de tehnologii de ultimă oră. Subliniem că plusvaloarea creată prin obținerea de produse de panificație și patiserie congelate realizează atât o ofertă locală pe piața produselor făinoase congelate, cât și un potențial deosebit pentru export, reușind astfel să creștem ponderea produselor alimentare procesate, în detrimentul materiilor prime exportate.”,  a transmis Aurel Popescu, Președintele ROMPAN.

 

Despre La Lorraine România

Înființată în anul 2011, La Lorraine România face parte din La Lorraine Bakery Group, o companie belgiană cu o tradiție de 82 de ani în arta panificației și în cea a patiseriei, având unitatea de producție localizată la Câmpia Turzii. Grupul belgian La Lorraine deţine 12 fabrici de panificaţie în Europa şi comercializează produsele în 25 de ţări. Fabrica din Câmpia Turzii, dotată cu echipamente de ultima generație, asigură standardele de performanță și siguranță alimentară și garantează calitatea produselor, fiind certificată cu cel mai înalt standard de management al calității și siguranței produselor alimentare, IFS.

Din 2019, La Lorraine România este furnizor oficial al Casei Regale a României.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata