LEIER | BRIKSTON– sponsor al Casei Ronald McDonald Iași

LEIER | BRIKSTON se implică în proiectul Casei Roland McDonald Iasi, construind fapte bune, caramidă cu caramidă. Compania se alătură Fundației pentru Copii Ronald McDonald în calitate de sponsor pentru construcția Casei Ronald McDonald cu nr. 3,  la Iași, în curtea Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria. Acest proiect unic în zona Moldovei va oferi anual cazare pentru 1.000 de părinți din toată regiunea, pe durata spitalizării copiilor lor.

 „Pentru Leier, familia este una dintre valorile ce stă la baza culturii organizaționale, managementul Grupului fiind în prezent realizat de trei generații ale aceleiași familii. Proiectul construcției Casei Roland McDonald în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași ne face să solidarizăm cu importanța prezenței fizice a părinților alături de copiii ce au nevoie de căldura și protecția familiei atunci când  situația medicală impune spitalizarea pentru mai multe zile.

Leier | Brikston se implică activ în suportul comunității prin susținerea proiectelor sociale, educaționale, medicale sau sportive. Suntem de-a dreptul onorați să contribuim la dezvoltarea comunității ieșene și regionale, prin implicarea într-un proiect ce face parte intr-un amplu plan de dezvoltare a sistemului medical și alinierea acestuia la standardele europene. Suntem convinși că suportul acordat familiilor care vor beneficia de serviciile proiectului, precum și suportul pentru îmbunătățirea actului medical atestă angajamentul nostru asupra generațiilor ce ne urmează și este un exemplu în puterea de schimbare a unei comunități.”  a declarat Adrian MINZAT, Director General Leier | Brikston

Casa Ronald McDonald Iași va avea 19 camere, un loc comun de joacă, bucătărie, living și alte spații în care familiile vor putea socializa, se vor putea conecta, vor beneficia de suport și consiliere. În Casă părinții se vor putea odihni, vor primi o masă caldă, vor putea găti pentru ei și pentru copii, alături de ceilalți copii sau de alte rude. Aici vor avea parte de un întreg sistem de sprijin atât în ceilalți părinți, cât și în echipa Casei.

Casele Ronald McDonald din București și Timișoara au fost adevărate case departe de casă pentru aproape 21.000 de părinți și copii. Casa Ronald McDonald din București a fost inaugurată în 16 noiembrie 2003, în curtea spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală. În cele 16 camere ale sale, peste 11.100 de părinți și copii veniți din toate colțurile țării la tratament au găsit sprijin și alinare. Fundația a finalizat anul trecut proiectul de remodelare completă și extindere a Casei din Timișoara, care are acum capacitatea de a oferi anual peste 5.000 de nopți de cazare gratuită familiilor vulnerabile.

Anul 2021 continuă firesc să ateste faptul că solidaritatea este baza sănătoasă pentru construirea proiectelor sustenabile. Continuăm să încheiem parteneriate strategice care să susțină activitatea celor două Case Ronald McDonald de la București și Timișoara, dar și construirea Casei cu nr. 3 la Iași. Mulțumim companiei LEIER | BRIKSTON din Iași și echipei sale generoase care a înțeles impactul pe care acest proiect îl va avea pentru întreaga regiune a Moldovei și a decis să pună umărul la construirea lui, construind, în același timp, tradiția faptelor bune în comunitatea ieșeană. Invităm în continuare companiile locale și regionale să se alăture efortului nostru pentru a reuși să finalizăm cu succes un proiect al cărui scop este de  a ține familiile din toată Moldova împreună.”, a declarat Amalia Năstase, președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Parteneriatul cu LEIER | BRIKSTON este un pas important pentru clădirea unei comunități solidare, capabile să ofere sprijin și să poată construi un bine comun. Printre obiectivele acestui parteneriat se regăsesc creșterea accesului la servicii de sănătate pentru copiii care necesită internări și tratamente de lungă durată și asigurarea unei case departe de casă pentru familiile lor, astfel încât părinții să poată rămâne alături de copii atunci când aceștia au cea mai mare nevoie de ei. Nu în ultimul rând, proiectul vizează dezvoltarea competențelor sociale în comunitate, creșterea implicării sociale și a spiritului civic.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald este prezentă în România de 23 de ani și are ca principală activitate susținerea Caselor Ronald McDonald, în care au fost cazați aproape 21.000 de părinți pe durata spitalizării copiilor. În lunile aprilie și mai 2020, când întreaga țară se afla sub restricții din motive sanitare, cele două Case au oferit cazare gratuită pentru personalul medical activ din spitalele de copii Grigore Alexandrescu din București și Louis Țurcanu din Timișoara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata