Libra Internet Bank atrage cu succes investiții de 27,8 milioane de euro printr-un plasament privat de obligațiuni

În urma unui plasament privat de obligațiuni, Libra Internet Bank a atras de la investitori 27,8 milioane euro. Această sumă are rolul de a susține suplimentar planurile de dezvoltare ale băncii, axate pe strategia de nișă și pe orientarea către cele mai noi tehnologii digitale în banking.

“Reușita acestui plasament este o dovadă clară a încrederii investitorilor în planurile noastre de dezvoltare. Faptul că suntem o bancă puternică și dinamică, cu o mare capacitate de dezvoltare provenită dintr-o strategie solidă, clară și sustenabilă, reprezintă cheia acestui succes. Le mulțumim investitorilor și ii asigurăm că acest moment important ne motivează să devenim și mai performanți”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Investitorii interesați au cumpărat obligațiunile în cadrul unui plasament privat de obligațiuni, derulat în perioada 22-23 septembrie 2021. Operațiunea a fost intermediată de către Raiffeisen Bank, în calitate de coordonator global și manager, și Alpha Bank Romania, în calitate de manager, cu asistență juridică acordată emitentului de către firma internațională de avocatura CMS.

“Prin acest prim plasament de obligațiuni de tip senior, Libra Internet Bank a reușit să-și consolideze baza de datorii eligibile (MREL). De asemenea, banca s-a adresat cu succes unei noi categorii de investitori din piața de capital, cea a investitorilor instituționali. Astfel, s-au creat premisele ca banca să devină un emitent recurent de obligațiuni, cu potențial ridicat de a mobiliza resurse financiare de la o gamă largă de finanțatori“, a comentat Iuliana Musat, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking.

“Această emisiune de obligațiuni arată încă o dată complementaritatea între piața de capital și piața bancară, creându-se astfel un ecosistem în care piața financiară devine mai eficientă și ne bucurăm să fim parte din această transformare. Suntem încântați că am putut să transferăm experiența Alpha Bank în proiecte legate de diversificarea surselor de finanțare prin emisiuni de obligațiuni către Libra Internet Bank”, a declarat Periklis Voulgaris, Vicepreședinte Executiv Wholesale Alpha Bank România

Obligațiunile urmează să fie admise la tranzacționare pe segmentul principal al Bursei de Valori București, categoria Obligațiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank România. Obligațiunile sunt de tip senior, denominate în euro, cu o maturitate de 7 ani și cu o rată a dobânzii de 4,25%, plătibilă anual. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 100.000 euro.

 

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice bânci din România în ultimii ani, fiind specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari și agribusiness-ul. Banca acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și parteneriatelor cu fintech-urile.

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienți persoane fizice, 91.000 de IMM-uri și peste 5.700 de companii mari și medii. Departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank oferă servicii de intermediere pe piața de capital și consultanță în proiecte de fuziuni și achizitii (M&A). Având o experiență de peste 20 de ani în aceste domenii, banca se bucură de o largă recunoaștere din partea investitorilor, emitenților, consultanților și instituțiilor pieței.  Printre cele mai importante tranzacții intermediate de către Raiffeisen Bank Investment Banking se numară primele obligațiuni verzi listate la BVB și emise de Raiffeisen Bank România, emisiunile de obligațiuni ale Municipiului București, emisiuni de titluri de stat destinate populației (Fidelis), precum și plasamentele private internaționale ale RCS-RDS și NEPI.

Alpha Bank România  este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu o prezență la nivel național de peste 25 de ani. Banca oferă o gamă largă de servicii și produse moderne pentru persoane fizice, IMM-uri și segmentul corporativ. Alpha Bank contribuie activ la dezvoltarea sectorului bancar prin inițiative inovatoare, precum lansarea primului credit ipotecar la începutul anilor 2000 care a dus la crearea segmentului creditelor ipotecare și implementarea primului program de obligațiuni ipotecare din România. Alpha Bank face parte din Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia.

Fondată în 1999, CMS este o organizație integrată, multi-jurisdicțională, de firme de avocatură, care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscală. Cu peste 70 de birouri în peste 40 de țări din întreaga lume și mai mult de 5.000 de avocați, CMS are o experiență îndelungată atât în consultanță în jurisdicțiile sale locale, cât și internaționale. Având în portofoliu mari companii multinaționale, cât și companii cu capital mediu și start-up-uri, CMS oferă rigoarea tehnică, asistența juridică strategică și parteneriat pe termen lung pentru a menține fiecare client în poziția de lider al domeniului în care acesta activează. Firmele membre CMS oferă o gamă largă de expertiză în 19 domenii de practică și sectoare de activitate, precum drept financiar-bancar și piețe de capital, drept societar/fuziuni și achiziții, energie & schimbare climatică, infrastructură și proiecte, fonduri, sănătate și științe medicale, tehnologie, media, telecomunicații (TMT), taxe, drept comercial, dreptul concurenței&drept comunitar, litigii, dreptul muncii & pensii, proprietate intelectuală, drept imobiliar, produse de larg consum și industria hotelieră și agrement.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata