Mai multi furnizori europeni de servicii de recondiționare high-tech se unesc într-o nouă asociație de business: Asociația Europeană pentru Servicii de Recondiționare (EUREFAS)

Mai multi furnizori de servicii de recondiționare high-tech precum Fenix.eco, Foxway, Recommerce Group, Reware și Tech2com lansează EUREFAS, o asociație care promovează interesele  si cele mai bune practici ale acestei industrii în Europa. Eurefas își propune să îmbunătățească politicile UE pentru o piață echitabilă și sustenabilă și către construirea unei economii circulare.

Cu sediul central la Bruxelles, EUREFAS are ca obiectiv accelerarea utilizării dispozitivelor recondiționate. Asociația va promova interesele, politicile și pozițiile comune ale industriei de servicii de recondiționare din Europa, asigurându-se că standardele de calitate sunt respectate pentru consumatorii europeni și că sectorul contribuie tot mai mult la procesul de ecologizare.

Misiunea principală a asociației este de a intra în dialog cu instituțiile și guvernele europene, asigurându-se că industria de servicii de recondiționre și impactul pozitiv al acesteia sunt bine înțelese și ca sunt raportate dificultățile intâmpinate printre acestea numărându-se: frauda TVA, taxele pentru drepturile de autor, sistemul european de etichetare și menționarea locului de recondiționare în Green Deal.

       Obiectivul nostru este să reprezentăm companii care oferă servicii de recondiționare diverse, din toate colțurile Europei, pentru a construi o economie circulară și pentru a ajuta la dezvoltarea domeniului. Echipa fondatoare este formată din antreprenori și lideri cu experiență. Ne dorim să influențăm pozitiv organismele de reglementare și să creștem gradul de conștientizare a publicului în a accelera utilizarea de dispozitive recondiționate și a schimba consumul zilnic. EUREFAS își propune să informeze despre impactul pozitiv al recondiționării atât pentru natură cât și pentru consumatori” spune Augustin Becquet, președintele Eurefas.

Citeste si:  CEC Bank crește în ritm accelerat: 25,5% majorare a activelor în 2020 și 16% în primul trimestru din 2021

Piața mondială de smartphone-uri second-hand ar putea ajunge la o valoare 67 miliarde de dolari în 2023, cu 40 de miliarde de dolari mai mult față de 2019, conform IDC. De asemenea, numarul de telefoane smart ar putea ajunge la 332,9 milioane de unități la nivel mondial. În Franța și Germania, dispozitivele recondiționate au reprezentat mai mult de 10% din piața smartphone-urilor în 2019, cu o rată anuală de creștere de peste 10%.

„Vom interacționa frecvent cu mass-media, deoarece plănuim să promovăm beneficiile pentru mediu ale telefoanelor recondiționate în locul celor noi. Prin Planul de acțiune privind economia circulară al Acordului verde European/European Green Deal, Uniunea Europeană se află în pragul unei renașteri industriale. Eurefas intenționează să joace un rol major în această revoluție”, adaugă Grégoire Vigroux, vicepreședinte comunicare EUREFAS.

Citeste si:  Compania Electric Plus deschide un nou showroom în valoare de peste 100.000 de euro în București
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner