Marea Lojă Naţională din România

În urma apariţiei unor materiale de presă bazate pe informaţii false privind aşa-zise alegeri şi schimbare a conducerii Mari Loji Naţionale din România, pentru corecta informare a publicului şi din respect faţă de profesionalismul mass-media, vă transmitem următoarele:

Domnul George Ivaşcu, aşa-zis „Mare Maestru al MLNR”, este exclus din Marea Lojă Naţională din România, prin Hotărâre a Tribunalului Masonic, întrunit la data de 11 februarie 2021, rămasă definitivă prin neapelare, din data de 28 martie 2021. Marea Lojă Naţională din România este condusă de prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Preşedinte de Onoare al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare.

Mandatul Marelui Maestru al MLNR, care a fost reconfirmat de majoritatea membrilor, prin alegeri statutare, în 2018, se încheie în luna noiembrie 2023.

Alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România vor avea loc în luna noiembrie 2023.

Împotriva unor cetăţeni excluşi din MLNR, care au răspândit informaţii false privind conducerea MLNR şi au folosit ilegal însemnele MLNR a fost depusă plângere penală, în urma căreia există un dosar de cercetare penală pentru înşelăciune şi contrafacerea unei mărci.Biroul de presă al Marii Loji Naţionale din România