Metano ajunge și la Slatina

Clasa a IV-a B din cadrul școlii gimnaziale „George Poboran” Slatinaa fost gazda lui Metano, mascota programului „Întâlnire cu energia”.Asociația Hands Across Romania în parteneriat cu ENGIE Romania și Ministerul Educației Naționale și-au propus ca prin acest program să educe tânăra generație în ceea ce priveşte utilizarea raţională a surselor de energie şi conştientizarea importanţei protecţiei mediului înconjurător.

Mascota proiectului, denumită Metano, ilustrează într-un mod ludic și creativ molecula de gaz natural și a fost creată, încă de la prima ediție, de o elevă participantă, având rolul de a reprezenta interfața informațiilor transmise elevilor.

„Întâlnirea copiilor cu Metano le-a adus informații despre energie ceea ce a fost de bun augur pentru noi. Nu au fost informații expuse în premieră pentru că acestea se regăsesc parțial și in curricula școlară obligatorie, însă elementele de noutate au fost transmițătorii de informație – lectorii HAR și ENGIE România – și modaltatea de expunere a informației – jocul și încadrarea informațților într-o poveste”,susține Popa Laurenția, învățător clasa a IV-a B.

Peste 400 de elevi din 12 școli gimnaziale din județul Olt s-au întâlnit cu Metano și au făcut parte din povestea moleculei de gaz. „A fost o experiență deosebită pentru că cei mici au răspuns cu mult entuziasm tuturor activităților din cadrul sesiunilor. Ne-am jucat și distrat împreună.” susține IoanaSandu Nicoleta, lector în cadrul programului „Întâlnire cu energia”.

Aflat la cea de a XI a ediţie, programul educaţional „Întâlnire cu energia”, ai cărui beneficiari sunt peste 2870 de copii din mediul rural și urban mic din județele Constanța, Galați, Brăila, Olt, Vâlcea, Vrancea, Dâmbovița precum și din municipiul București este derulat de către ENGIE România, în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei Naționale.

Alcătuit din două lecţii predate interactiv şi din concursul „Câştigă cu Metano”, programul, un proiect de tradiție al companiei, are drept obiectiv educaţia tinerei generaţii în ceea ce priveşte utilizarea raţională a surselor de energie şi conştientizarea importanţei protecţiei mediului înconjurător.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata