iSwiss își depășește concurența: promovează securitizarea în mod inovator

66

iSwiss devine un jucător important în domeniul securitizării! Compania elvețiană care oferă servicii financiare, specializată în gestionarea averilor și în administrarea activelor, a reușit, într-o perioadă marcată de crize, să atingă o performanță: a realizat tranzacții de securitizare în valoare de peste 3 miliarde de euro, reușind astfel să își consolideze poziția în piață.

Grupul elvețian, printre primii jucători care promovează securitizarea

Compania, fondată de Christopher Aleo, nominalizat ca inovator financiar de către Forbes în 2022, folosește securitizarea atât pentru proiecte inovatoare, precum tranzacții imobiliare, cât și pentru a deschide piețe de nișă pentru o gamă cât mai largă de investitori. Ca să își sporească reușita, iSwiss mizează pe parteneriate solide, cu companii de nivel înalt, precum Bologna Legalcredit și Rating e Revisioni Spa, adoptând o viziune modernă asupra finanțelor.

“Ne concentrăm pe strategii de investiții diversificate, cu accent pe conservarea capitalului și pe obținerea randamentului pe termen lung, pentru clienții noștri. De altfel, iSwiss s-a remarcat încă de la început prin abordarea personalizată, orientată către client. Punem accent pe înțelegerea nevoilor și a obiectivelor financiare ale fiecăruia în parte.”

(Christopher Aleo, CEO iSwiss)

Astfel, iSwiss oferă beneficii atât pentru emitentul de active securitizate, cât și pentru investitori: în vreme ce emitentul poate obține finanțare suplimentară, înlăturând activele securitizate din bilanțul său și transferând riscul asociat acelor active către investitori, aceștia din urmă pot obține acces la noi oportunități de investiții și la diversificarea portofoliului. Compania se numără printre primele entități bancare din Europa care promovează securitizarea, concentrându-se pe oportunitățile oferite de reglementările Băncii Centrale și de legislația de la nivel european. În prezent, iSwiss este în proces de finalizare a 36 de tranzacții de securitizare, cu o valoare ce trece de pragul de 3 miliarde de euro.

Având sediul central la Geneva, unul dintre cele mai mari centre financiare din lume, iSwiss, fondată în 2016, se remarcă prin servicii precum gestionarea portofoliilor de investiții, planificarea financiară și succesiunea, structurarea tranzacțiilor, administrarea activelor și servicii de contabilitate și raportare. Compania oferă, de asemenea, servicii de gestionare a riscurilor și de optimizare a fiscalității pentru clienții săi.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online