Cele mai bune scule și accesorii recomandate pentru măsurători precise în amenajările interioare

7

Proiectele de amenajări interioare necesită atenție și pricepere pentru ca totul să se desfășoare în cele mai bune condiții și să te bucuri de rezultatele așteptate. Sculele și accesoriile pentru măsurători precise fac parte din necesarul pe care trebuie să îl asigure orice specialist în domeniu, la fiecare lucrare. Pentru a-ți pregăti toate cele necesare, iată o listă cu cele mai bune unelte din această categorie:

Nivela cu laser

Nivela cu laser este unul dintre instrumentele care îți permite să faci amenajări inedite și să calculezi cât mai precis felul în care vei instala anumite corpuri, precum rafturile sau polițele, dar și plăcile de faianță sau alte finisaje. Pentru a renunța la nivela clasică și a-ți duce munca la un alt nivel, trebuie să știi că cea cu laser poate fi montată pe diferite suprafețe. Unele modele pot fi instalate pe zid în timpul folosirii.

 

O nivelă de acest tip cu linii te ajută să instalezi în diferite forme și patternuri faianța dintr-o baie sau o bucătărie, dar și să respecți în detaliu dimensiunile necesare în spațiul în care lucrezi. De asemenea, dacă muncești pe timp de noapte sau în lumină slabă, optează pentru echipamente electrice și de iluminat, care îți vor facilita activitatea.

Telemetrul cu laser

În cazul amenajărilor interioare, un profesionist are nevoie de măsurarea exactă a spațiului. Telemetrul cu laser funcționează prin emiterea unui fascicul de lumină laser, care se reflectă pe distanța măsurată și se întoarce la instrument. Sistemul telemetrului calculează apoi distanța, prin prelucrarea fasciculului. Anumite produse pentru uz profesionist pot măsura o distanță de până la 120 de metri.

 

Telemetrul cu laser este ușor de manevrat și folosit de către un singur operator și are o precizie deosebită. Aparatele de generație nouă îți permit să măsori rapid, cu ajutorul unei camere digitale, cu funcție de zoom integrată. Avantajele oferite de telemetrul cu laser te ajută să eviți erorile și să finalizezi fiecare pas al amenajării interioare la cele mai înalte standarde.

Șubler digital

Șublerul este o unealtă indispensabilă, deoarece ajută la măsurarea cu precizie a obiectelor de dimensiuni reduse. Mai exact, în general acesta are o precizie de aproximativ 0.05 milimetri, dar șublerul digital ajunge la 0.01 milimetri. Ca proces de măsurare, când folosești șublerul trebuie să ai în vedere ciocurile acestuia. În partea de sus se află ciocurile pentru măsurarea dimensiunilor interioare, iar în partea de jos ciocurile pentru dimensiunile exterioare.

 

Spre deosebire de șublerul manual, cel digital îți oferă rapid informațiile despre măsurători pe display. În acest fel nu trebuie să te îngrijorezi în legătură cu greșelile umane pe care le poți face atunci când măsori manual dimensiunile. Un astfel de instrument este ideal pentru precizia de care ai nevoie în amenajările interioare, chiar dacă ești amator sau te pasionează proiectele de renovare a locuinței.

Ruleta

Un instrument necesar în orice casă, dar și în buzunarul fiecărui profesionist, ruleta te ajută să faci măsurători rapide, exacte, și este folositoare indiferent de planul pe care îl demarezi. Alege ruleta potrivită în funcție de clasa de precizie, pentru a o folosi în cadrul lucrărilor care implică măsurători exacte. De asemenea, asigură-te că ai o colecție de rulete cu diferite lungimi ale benzii de măsurare. 

 

În cazul amenajărilor interioare, aproape toate activitățile includ nevoia pentru precizie și respectarea măsurătorilor în cele mai mici detalii. Dacă produci, asamblezi și instalezi mobilier, va trebui să calculezi fiecare corp în funcție de spațiul din locuință, iar ruleta va fi unul dintre accesoriile intens utilizate în acest proces.

 

Sculele și accesoriile pentru măsurătorile precise sunt esențiale, în mod special în cadrul amenajărilor interioare, unde ai responsabilitatea respectării unor patternuri de montare, dar și a dimensiunilor oferite de spațiu. Pentru a evita estimările și greșelile apărute ulterior, găsește cele mai potrivite unelte pentru activitățile tale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata