Acțiunile asiatice sunt defensive, stabilite pentru pierderi lunare pe rutele de obligațiuni

Acțiunile asiatice au rănas  în spate miercuri, în timp ce dolarul refugiu se menține de aproape un an, pe măsură ce randamentele Trezoreriei și-au reluat marșul ascendent, lovind sentimentul chiar dacă datele chineze au sprijinit semnele unei redresări economice globale solide.
Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a scăzut de la maximul de o săptămână de 682,36 puncte pentru a fi ultimul la 680,04 și încă la o distanță echitabilă de un vârf istoric de 745,89 atins chiar luna trecută.

Pentru luna de până acum, indicele a scăzut cu 1,6% pentru a fi pe drumul cel bun pentru prima sa pierdere în cinci luni. Acesta este pregătit pentru al patrulea câștig trimestrial consecutiv, deși ar fi cea mai mică creștere de la o scădere de 21% în martie 2020, când pandemia de coronavirus a adus întreruperea întregii lumi.

„Piețele urmăresc îndeaproape pentru a evalua daunele și efectele potențiale de ondulare cauzate de criza Archegos Capital Management”, au scris analiștii ANZ într-o notă.

Unele bănci globale se confruntă cu pierderi de miliarde de dolari, după ce firma de investiții din SUA, Archegos Capital Management LP, a pierdut apelurile de marjă, punând investitorii la îndoială despre cine ar mai putea fi expus.

„Pentru unii acest lucru servește ca un memento în timp util că, în timp ce riscurile de pandemie se diminuează, riscurile pieței financiare rămân ridicate”, a adăugat ANZ.

Starea de risc în ultimul timp a fost declanșată de o creștere a randamentelor obligațiunilor. Randamentele Trezoreriei SUA au crescut cu 83 de puncte de bază chiar în acest trimestru, cea mai mare creștere din ultimul deceniu, făcând ca evaluările acțiunilor să pară mari, în special pentru companiile tehnologice majore care au suportat greul vânzării.
Miercuri, randamentele Trezoreriei pe 10 ani au crescut până la 1,742% față de 1,708% marți.

Citeste si:  Acțiunile scad pe măsură ce investitorii privesc cu îngrijorare politicile chineze înăsprite

Analistii de la Blackrock au spus că le plac încă stocurile de tehnologie.

„Tehnologia este un sector divers, iar factorul care generează randamente mai mari contează mai mult decât creșterea în sine”, a spus Blackrock într-o notă adresată clienților.

„Noua noastră temă nominală presupune că băncile centrale vor crește mai lent ratele pentru a reduce inflația, susținând poziția noastră pro-risc și preferința pentru tehnologie”.

Pe o perioadă de 6-12 luni, Blackrock are acțiuni „supraponderale” și „subponderale”, Trezoreria SUA așteptând o creștere nominală a randamentelor.

„Termenul „tantrum premium” reflectă în cea mai mare parte investitorii care necesită o compensație mai mare pentru riscurile acum mai mari pentru portofoliile prezentate de obligațiunile de stat și inflația, în opinia noastră”, a spus Blackrock.

„Acest lucru face ca acțiunile să fie și mai atrăgătoare decât obligațiunile într-un context cu mai multe active – și sugerează că orice alte vânzări în tehnologie pot prezenta oportunități.”

Sentimentul în Asia a rămas neîntrerupt, în ciuda datelor care arată că activitatea din fabrică a Chinei s-a extins într-un ritm mai rapid decât se aștepta în martie, în timp ce și sectorul serviciilor din țară a crescut.

Acțiunile chineze au început în roșu și și-au aprofundat pierderile, cu indicele blue-chip în scădere cu 1,1%. Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 0,2%.

Citeste si:  Este SEO o investitie buna pentru afacerea voastra ?

Nikkei din Japonia a scăzut cu 0,7%, deoarece producția industrială a țării a scăzut în februarie din cauza scăderii producției de mașini și mașini electrice.

Indicele de referință al Australiei a scăzut tendința de a crește cu 1,5%, Noua Zeelandă a crescut cu 0,8%, în timp ce indicele KOSPI al Coreei de Sud a adăugat 0,1%.

E-mini futures pentru S&P 500 ESc1 au fost cu o nuanță mai mare.

Pe piețele valutare, monedele au fost în mare parte o mare de roșu față de dolarul SUA, care a atins un maxim de un an de 110,48 față de yen, în timp ce investitorii au pariat că stimulentul fiscal masiv și vaccinările agresive vor stimula redresarea economică a SUA.

Dolarul este pe drumul cel bun pentru o a treia creștere lunară consecutivă față de yen și cea mai mare creștere de la sfârșitul anului 2016.

Indicele dolarului s-a menținut peste 93, după ce marți a crescut până la 93.357. Acesta a urcat de la aproape 90 la începutul lunii martie, pe parcursul celei mai bune luni din 2016.

Dolarul australian a crescut până la 0,7606 USD, consolidându-se după scăderea sa la 0,7564 USD săptămâna trecută, cel mai scăzut nivel observat anul acesta.

La mărfuri, țițeiul Brent a crescut cu 6 cenți la 64,20 dolari pe baril, în timp ce țițeiul din SUA a adăugat 27 de cenți la 60,81 dolari pe baril.

Prețurile aurului au scăzut la 1.679,31 uncie.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner