Acțiunile din Asia cresc, pe măsură ce investitorii trec cu vederea fondurile speculative din SUA

Piețele de acțiuni din Asia s-au întărit marți, în timp ce investitorii au rămas concentrați asupra programului global de vaccinare și au scuturat îngrijorările cu privire la o lipsă a fondurilor speculative care a lovit acțiunile bancare internaționale peste noapte.
Acțiunile europene par să se deschidă mai mult, cu contractele futures Euro Stoxx în creștere cu 0,35% și cu cele FTSE din Marea Britanie cu 0,33% mai mari.

Sentimentul în rândul investitorilor asiatici a fost mixt, dar a devenit pozitiv mai târziu în sesiune, majoritatea piețelor majore din regiune tranzacționând mai sus.

Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a fost cu 0,6% mai mare, în timp ce indicele CSI300 al Chinei continentale a crescut cu 1%.

Indicele Hang Seng din Hong Kong a găsit 1,2% pentru a ajunge la 28.668, determinat de o revenire a indicelui bursier tehnologic al orașului, care a fost sub presiunea îngrijorărilor cu privire la demersul guvernului chinez de a crește reglementarea acestor companii.

Nikkei japonez a fost plat, tras de slăbiciunea prețurilor acțiunilor Nomura, în timp ce Australia a sunat pe un ton mai slab atunci când S & P / ASX200 a închis 0,9% în cel mai scăzut punct, de o săptămână.

Strategul de investiții senior din Asia Pacific al Credit Suisse, Jack Siu, a declarat că perspectiva înființării bulelor de călătorie din Asia a stârnit entuziasm în rândul unor investitori din regiune.
„Economiile asiatice dependente de turism vor beneficia”, a spus el.

Secretarul pentru comerț din Hong Kong, Edward Yau, a semnalat luni că guvernul a reluat discuțiile cu Singapore pentru a restabili o potențială bulă de călătorie între orașe.

Sentimentul investitorilor era încă strâns legat de ritmul lansării la nivel mondial a vaccinurilor, a declarat Elizabeth Tian, ​​directorul soluțiilor pentru instrumente derivate de capital Citigroup.

„Investitorii vor urmări, de asemenea, numărul de cazuri de COVID, pe măsură ce creșterile din Europa de Vest și Filipine vor reveni la reînnoirea restricțiilor, în timp ce încercările de vaccinare amenință să se oprească printre constrângerile de aprovizionare și naționalismul vaccinului”, a spus Tian.

„În timp ce restricțiile sunt crescute în Europa, Regatul Unit va relaxa regulile de ședere la domiciliu”, a adăugat ea.

Nomura și Credit Suisse se confruntă cu pierderi de miliarde de dolari și control reglementar după ce o firmă de investiții din SUA, denumită de surse ca Archegos Capital, a intrat în incapacitate de a paria pe instrumente derivate pe acțiuni, punând investitorii la îndoială despre cine ar mai putea fi expus.
Acțiunile Nomura au scăzut cu încă 1,1% marți, după ce au scăzut cu până la 16% luni, când a dezvăluit că ar putea avea o pierdere de 2 miliarde de dolari din fondul de acoperire.

„Nu cred că problema Archegos Capital s-a încheiat încă, va fi în continuare o problemă în viitor”, a declarat directorul executiv al Kingston Securities, Dickie Wong. „Acțiunile au fost abandonate, dar există unii investitori care cred că, probabil, birourile de familie s-ar putea confrunta cu o reglementare mai mare în viitor.”

Wall Street a redus pierderile timpurii cauzate de sectorul bancar din temerile că problemele cauzate de căderea Archegos s-ar putea răspândi în întregul sector bancar.

Media industrială Dow Jones a crescut cu 0,3%, S&P 500 a pierdut 0,09%, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 0,6%.

Randamentele la 10 ani de referință au atins 1,7456%, în creștere cu 2,9 puncte de bază, după ce au tranzacționat anterior mai puțin marginal în SUA, după ce luni statul New York a anunțat că persoanele cu vârsta de 30 de ani și peste ar putea primi vaccinări împotriva coronavirusului începând cu 30 martie ..

Trezoreriile pe cinci ani au crescut cu 2,4 puncte puncte de bază până la nivelul maxim de un an de 0,915% în timpul sesiunii asiatice.

Prețurile petrolului au crescut pe măsură ce accentul pe piață s-a îndreptat către o reuniune a OPEC + săptămâna aceasta, unde extinderea bordurilor de aprovizionare ar putea fi pe masă, pe fondul unor noi blocaje ale pandemiei coronavirusului.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata