ANAF ne avertizează: cui să nu trimitem informații secrete

Toate firmele care primesc comunicări neoficiale sau solicitări de date confidenţiale care susțin că provin de la ANAF sunt atenționate să nu le bage în seamă.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a susținut că sunt multe tentative frauduloase de strângere a unor date secrete, transmise prin comunicări care pretind că vin de la ANAF, dar sunt transmise de la adrese de email cu origine suspectă.

„Semnalăm cel mai recent caz în care se utilizează fraudulos atat însemnele oficiale ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi ale Organizaţiei Europene a Administraţiilor Fiscale, cât şi numele preşedintelui ANAF, pentru transmite de la o adresă de email anonimă un mesaj de tip spam, care conţine un virus”, declară oficialii ANAF. Fiscul îndeamnă reprezentanţii operatorilor economici să ignore orice comunicări neoficiale sau solicitări de date confidenţiale care pretind că provin de la ANAF, dar sunt transmise de la adrese de email cu origine îndoielnică.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală comunică direct fiecărui contribuabil în parte situaţia proprie a impozitelor neachitate prin documente oficiale, tipizate, ale căror modele sunt aprobate prin acte normative publicate în Monitorul Oficial al României.

În cazul de faţă, vor fi sesizate autorităţile cu atribuţii legale de verificare a tuturor aspectelor implicate, adaugă Fiscul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata