Bank of America va implementa 1 trilion de dolari pentru finanțare durabilă până în 2030

Bank of America a declarat că va implementa 1 trilion de dolari pentru inițiativa sa de afaceri de mediu pentru a promova finanțarea ecologică până în 2030, extinzându-se pe cei 300 de miliarde de dolari pe care îi anunțase pentru același proiect în 2019. A doua cea mai mare bancă americană a declarat că ultimul anunț își pune angajament total pentru finanțarea durabilă până în 2030 la 1,5 trilioane de dolari.

Inițiativa va ajuta la apăsarea băncii pentru o economie mai ecologică prin împrumuturi, strângere de capital, servicii de consiliere și investiții pentru a ajuta întreprinderile cu emisii reduse de carbon și alte întreprinderi durabile, a spus Bank of America.
În februarie, Bank of America a declarat că va viza emisiile nete de gaze cu efect de seră înainte de 2050.

Anunțul a fost în concordanță cu măsurile luate de alte instituții financiare de nivel superior pentru a-și îmbunătăți performanța în ceea ce privește problemele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). Interesul pentru aceste probleme a crescut pe măsură ce investitorii evaluează cum ar trebui să arate economiile în viitor.

Citeste si:  POR 2014-2020: Proiecte de peste 240 de milioane de lei, pentru conservarea patrimoniului cultural

Luna trecută, Mastercard Inc a declarat că va lega bonusurile pentru directorii săi superiori de performanța lor, ajutând compania să își atingă obiectivele de reducere a consumului de carbon, îmbunătățirea incluziunii financiare și a parității salariale.

Citigroup Inc a lansat, de asemenea, o nouă unitate bancară de investiții pentru a sprijini eforturile de sustenabilitate a mediului.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner