Casa Naţională de Pensii: Modificări mari la plata pensiilor începând din iulie

21

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat modificarea calendarului de plată a pensiilor.

Această modificare se aplică pensiilor care sunt achitate prin intermediul caselor teritoriale de pensii.

Așadar, Casa Naţională de Pensii își anunță beneficiarii care primesc pensiile prin intermediul CN Poșta Română SA că, începând cu luna iulie 2018, vor fi distribuite:

Plăţi curente

1 – 15 ale lunii

·         la domiciliul beneficiarilor

·         pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective

Plăţi restante

„Folosim acest context pentru a preciza că în cazul persoanelor ale căror drepturi se achită prin conturi curente sau conturi de card calendarul de plată este cel de până în prezent. Astfel, plata se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă această zi este nelucrătoare”, a făcut cunoscut Casa Naţională de Pensii într-un comunicat.

Documentul de informare (talonul mov) se transmite între 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizaţi la domiciliu documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata