Clasificarea pieței de capital din România

27

 Reprezentanții PSD au transmis că decizia agenției FTSE Russell de a promova România la statutul de Piață Emergentă Secundată, începând din septembrie 2020 arată încrederea de care se bucură economia românească.

„Agenţia FTSE Russell, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri, a decis că piaţa de capital România va fi clasificată la statutul de Piaţă Emergentă Secundară, începând din luna septembrie 2020”, au transmis reprezentanții PSD, vineri, pe Facebook.

Social-democrații precizează că la această încredere de care se bucură România au contribuit autoritățile, prin creșterea atractivității pieței bursiere din Capitală.

„Această decizie reflectă cadrul macroeconomic favorabil al ţării noastre, încrederea de care se bucură economia românească în rândul investitorilor şi paşii făcuţi de autorităţi pentru creşterea atractivităţii pieţei bursiere de la Bucureşti”, conchide sursa citată.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a promovat România la statutul de Piață Emergentă de la cel de Piață de Frontieră, potrivit anunțului din data de 26 septembrie, reclasificarea urmând să intre în vigoare din septembrie 2020, anunță Bursa de Valori. Decizia a fost luată după ce România s-a aflat timp de trei ani pe lista de monitorizare.

Prin urmare, România îndeplinește cele 9 criterii de calitate ale FTSE pentru statutul de Piață Emergenă Secundară potrivit schemei FTSE pentru clasificarea țărilor.

Este pentru prima dată când un furnizor global de indici upgradează piața de capital românească la Piață Emergentă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata