Ministerul Finanţelor a atras, miercuri, 332,6 milioane de euro de la bănci

23

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, miercuri, 332,6 milioane de euro de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu cupon cu o maturitate reziduală de 48 de luni, la un randament mediu de 0,31% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 200 de milioane de euro, iar băncile au subscris 336,6 milioane de euro.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în noiembrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,11 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,4 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este mai mare cu 115 milioane de lei faţă de cea programată pentru luna octombrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News