Scumpiri în lanț, românii, mai săraci de la o zi la alta

Deputatul european Siegfried Mureșan:

„Prețurile de consum au continuat să crească în luna noiembrie a acestui an, rata anuală a inflației urcând la 3,2%, cel mai înalt nivel din august 2013 (3,6%). Creșterea este provocată de scumpirea alimentelor cu 3,88% și a mărfurilor nealimentare cu 4,12% față de luna noiembrie 2016, potrivit datelor Institutului Național de Statistică publicate astăzi. Sunt efectele negative ale politicii economice a Guvernului PSD – ALDE care se bazează pe creșterea consumului și reducerea investițiilor.

Măsurile de relaxare fiscală cu care se laudă PSD și ALDE și majorările salariale se dovedesc inutile de vreme ce sunt anulate de scumpirile generate de inflație. Spre exemplu, ouăle și untul s-au scumpit luna trecută cu 29,2%, respectiv cu 6,92% față de luna octombrie, iar combustibilii cu 2,78%. Așadar, banii obținuți din creșterea salariilor dispar în creșterea inflației. Mai grav este că această creștere a ratei inflației duce la o creștere și mai mare a ratei dobânzii la creditele ipotecare deoarece afectează direct dobânda la care se împrumută băncile românești între ele.

Creșterea dobânzii de împrumut duce automat la creșterea indicelui ROBOR și am văzut că acest lucru s-a întâmplat deja, iar românii plătesc acum rate mult mai mari. Măsurile Guvernului PSD – ALDE duc la sărăcirea românilor care își permit acum să cumpere mult mai puține decât anul trecut în aceeași perioadă. Reformele economice și încurajarea productivității economiei reprezintă singura cale de creștere durabilă.

Însă vedem că PSD și ALDE sunt mai preocupați de încercările de a subordona justiția decât de bunăstarea românilor. Fiecare zi în plus în care România este condusă de PSD și ALDE înseamnă bani mai puțini în buzunarul românilor și datorii mai mari pentru generațiile viitoare.”.

Citește și
1 Comentariu
  1. eci smarandescu spune

    CAPITSLISM CLIENTELAR AM CONSOLIDAT IN COLONIA ROMANIA RAMINE SA NE FIE NUMAI DE BINE !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata