Se caută noi angajați pentru hotelurile de lux de pe litoral

Într-o criză intensă de personal calificat şi cu obligaţia de a avea servicii din ce în ce mai bune, managerii hotelurilor de lux de pe litoral vor să aducă în ţară tinerii români care au plecat la muncă în străinătate.

Salariile nu sunt la fel de mari ca peste hotare, însă, lunar, angajaţii primesc bonusuri financiare şi alte facilităţi.

800 de locuri de muncă sunt disponibile doar în hotelurile de pe litoral. Lipsesc cameristele, ospătarii şi bucătarii. Cum mulţi dintre tinerii calificaţi au plecat în străinătate, hotelierii încearcă să-i convingă să se întoarcă în țară.

Răzvan Dobre, manager hotel declară: „Încep să vină foarte mulţi tineri care au lucrat afară şi care au alte aşteptări dar şi alte experienţe. Se simte o criză de personal pe piaţa românească, dar trebuie conpensata cu oferirea unui pachet salarial atractiv”.

În speranţa că vor atrage numeroşi turişti, reprezentanţii unui complex hotelier de cinci stele din nordul staţiunii Mamaia au decis anul acesta să aibă propria echipă de vânzări. Aici găsim tineri care au lucrat în multe țări europene.

Hotelierii ştiu că nu mai pot oferi doar o cameră cu vedere la mare.

Într-un hotel de patru sau cinci stele, salariul unei cameriste porneşte de la 2.200 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata