Strazile din Bucuresti, pline de gropi

Gropile din soselele Bucurestiului sunt atat de mari, atat de multe incat, peste unele, ar trebui ridicate direct poduri. Odata cu topirea zapezii, pe strazi au aparut echipele care se ocupa cu plombarea. Ca pe vremuri: unul toarna lopata de bitum, altul o incălzeste cu un arzator. Cativa privesc de pe margine, iar la sfarsit, un domn cu un compactor finalizeaza opera.

„Asta este conducta care poate alimenta semafoarele. Aici sunt cabluri electrice. Nu bag mana ca s-ar putea sa nu fie izolate si putem fi electrocutati. Vedem ce adancime are si vedem pietrisul si nisipul iar asta este singurul strat de asfalt pe care l-au folosit. Este un pericol public acesta.”, declara Dan Trifu, presedinte Eco Civica.

Marele crater preent in asfalt dauneaza sanatatii, cat si buzunarul soferului, care scrasneste din dinti in vreme ce autoturismul pe care-l conduce se scutura violent si geme din toate incheieturile.

Putini soferi mai au puterea sa zambeasca: „Am vazut groapa. E exagerata. De atatea ori am luat-o. Pleci de la semafor, e masina dupa masins si automat nu ai cum sa o vezi.”

Seful echipei de muncitori admite ca plombarea e o solutie temporara.

Unii soferi spun ca in fiecare primavara sunt nevoiti sa isi calculeze drumurile prin Bucuresti nu in functie de consum ci de pierderi.

Oficialii Primariei Bucurestiului spun ca inventariaza gropile din Capitala. Pana acum au acoperit gropile de pe 170 de artere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata