Veste incredibilă din partea Uniunii Europene! România este silită să se conformeze pentru a elimina aceste taxe

Uniunea Europeană ne oferă vești incredibile! Următoarele taxe vor fi înlăturate, fiind prevăzut totul într-o Directivă foarte importantă. Vorbim astfel despre Directiva 2019/633 a Parlamentului European și a Consiliului din 17 aprilie 2019, având în vedere practicile comerciale necinstite ce au loc între întreprinderi din cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar.

Această Directivă a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 111/59. În acest fel, vor fi înlăturate taxele de raft din cadrul supermarketurilor.

În cazul în care vă întrebați ce ar trebui să facă statele membre în această situație, răspunsul este următorul:

România, cât și celelalte state din Uniunea Europeană trebuie să onoreze această Directivă și să ia măsurile care trebuiesc luate pentru a înlătura aceste taxe. Țara noastră are pentru acest lucru la dispoziție, o perioadă de doi ani, fiind obligată să facă toate demersurile necesare pentru a respecta Directiva intrată în vigoare.

Mai exact, România trebuie să elimine taxele de raft din supermarketuri până la data de 1 noiembrie 2021. Directiva a început să intre în vigoare de la data de 1 mai 2019.

„În cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar se constată în mod curent inegalități semnificative în ceea ce privește puterea de negociere a furnizorilor și cea a cumpărătorilor de produse agricole și alimentare. Respectivele inegalități privind puterea de negociere pot conduce la practici comerciale neloiale în cazurile în care parteneri comerciali mai importanți și mai puternici încearcă să impună anumite practici sau clauze contractuale care sunt în avantajul lor în legătură cu o tranzacție de vânzare”, explică Comisia Europeană în preambulul de motivare a Directivei.

Sursa: capital.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata