15.809 candidaţi, prezenţi la prima probă a Evaluării Naţionale

Foto: stirileprotv.ro

La proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, un număr de 15.809 candidaţi au fost prezenţi, luni, iar 195 au absentat, a informat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, niciun candidat nu a avut temperatura corporală peste maximul admis.

„Subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română vor fi publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15,00″, a precizat ISMB.

Iar următoarea probă, cea la Matematică, va avea loc miercuri, iar ultima probă, la Limba şi literatura maternă, va fi susţinută joi de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14,00.

„Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00). În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, se arată în comunicat.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata