Anisie condamnă măsura prin care elevii cu media sub 5 vor urma profesionala

 Monica Anisie, desemnată pentru Ministerul Educației, a spus la audierea din Parlament că nu este de acord cu măsura prin care elevii cu media sub 5 la Evaluare Națională sunt obligați să urmeze profesionala și a promis că va reveni la legislația anterioară dacă va fi numită.

„În ceea ce privește măsura trimiterii trimiterii obligatoriu a copiilor în învățământul profesional a copiilor care nu obțin media de admitere 5, sunt împotriva acestei măsuri și voi reveni la legislatia anterioară. Nu cred că există în Ministerul Educației vreun studiu la momentul acesta care să conducă la astfel de măsuri”, a spus Anisie la audierea din Parlament.

Propunerea pentru Ministerul Educației condamnă discursul potrivit căruia invățământul profesional de calitate este necesar, însă, pe de altă parte, copiii sunt obligați să îl urmeze.

„Nu putem, pe de o parte, să pedepsim copiii și pe de altă parte să fim demagogi și să spunem că vrem învățământ profesional, învățământ dual de calitate, dar în același timp ducem acolo pe acești copii și transformăm învățământul profesional în batalionul disciplinar pentru ei”, a mai spus Monica Anisie.

Elevii care obţin sub media peste 5 la Evaluarea Naţională nu vor mai putea intra în repartizarea la licee, potrivit Ordinului publicat pe 5 septembrie, în Monitorul Oficial, şi semnat de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz. Elevii vor putea urma profesionala.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata