Astăzi, 23 iunie, au fost afișate rezultatele elevilor de clasa a VIII-a la examenele finale de la Limba și Literatura Română și de la Matematică

16

Elevii de clasa a VIII-a pot afla ce note au luat la Evaluarea Națională, notele se vor publica de către Ministerul Educației până în ora 14:00.

În acest an, elevii își pot afla notele numai prin introducerea unui cod special, primit în ziua examenului.

Contestații Evaluarea Națională 2022

În urma afiserii notelor, elevii nemulțumiți de rezultatele lor au doar 48 de ore la dispoziție pentru a depune contestații. (Această perioadă începe din momentul în care sunt afișate notele.)

  • 24 iunie – 29 iunie 2022 – rezolvarea contestațiilor;
  • 30 iunie 2022 – afișarea rezultatelor finale;

Apoi, după ce elevul și-a văzut notele de la Evaluarea naţională, își  poate calcula media aritmetică pentru a afla care este nota sa de admitere la liceu. În acest an, nota de admitere la liceu este formată din:

  • media artimetică a notelor de la Evalurea Națională – 80%;
  • mediei aritmetice a claselor V-VIII: 20%;

Perioada de înscriere la liceu. Pe 15 iulie se depun dosarele de înscriere la liceu

4 – 11 iulie 2022: completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, iar orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită.

Introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere.

Verificarea de către părinți a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator.

12 iulie 2022: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Predarea/transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la centrul de admitere județean/al municipiului București.

Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată.

13 iulie 2022: Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională.

Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.

14 iulie 2022: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023.

Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.

La final, afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata