Carti pentru copii – de ce e importanta lectura la varste fragede?

Suntem obisnuiti ca lectura sa fie perceputa drept o activitate specifica varstei scolarilor, atunci cand acestia incep sa citeasca, instruiti fiind de sistemul educational. In realitate, diversele carti pentru copii ar trebui sa faca parte din viata juniorilor de la varste foarte fragede, prescolare, fiind o modalitate foarte buna de a modela intelectul acestora.

De ce este important ca lecturarea unor carti pentru copii sa fie una din distractiile de care un micut sa aiba parte zilnic? Pentru ca cititul nu este doar pentru dezvoltarea in cadrul scolii, universitatii, ci este necesar pentru a te te dezvolta mai ales ca adult. Intelegerea unor noi subiecte, sintetizarea cunostintelor, creativitatea depind si ele decapacitatea de a citi si de a analiza continutul citit.

Veti observa ca acei copii carora li se citeste inca de la varste foarte fragede, sunt copiii care invata mai repede sa fie si ei buni cititori. Prin lectura, orizontul celor mici devine mult mai larg, din toate punctele de vedere. Copiii care invata sa citeasca la scoala, sunt de obicei tentati sa asocieze aceasta activitate cu temele, nicidecum cu o activitate utila, relaxanta, de care sa beneficieze ata mintea, cat si starea de spirit a acestora.

Chiar daca nu stiu sa citeasca, ceea ce este perfect normal pentru un copil la o varsta atat de mica, gustul pentru lectura le poate fi transmis. Iata cum:

Cu ajutorul unor carti copii cu povesti ilustrate. Cu imagini care se succed si construiesc impreuna firul povestii, parcurse impreuna cu un adult acestea pot transmite copiilor diverse povesti pe care sa le indrageasca.

Cartile pentru copii cu literele alfabetului sau numere sunt un inceput foarte bun al procesului de invatare a lecturii.

Atlasele cu animale si plante ii provoaca sa pronunte corect diverse cuvinte, sa isi antreneze memoria si bineinteles sa dezvolte abilitatea de a face difenta intre obiecte si fiinte mai usor.

Citește și
1 Comentariu
  1. Toma Tantica spune

    E foarte bun articolul!! Sa te-ajute Domnul sa ai cat mai multe!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata