Cîmpeanu: Iau în calcul ca începerea anului şcolar să fie cu o săptămână mai devreme din anul 2016-2017

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a afirmat vineri, 26 iunie, că ia în calcul ca școala să înceapă cu o săptămână mai devreme începând cu anul școlar 2016-2017.

„Am avut chiar acum o jumătate de oră o discuție cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, care au avut o solicitare extrem de pertinentă și de matură: au solicitat ca începerea anului școlar să fie cu o săptămână mai devreme, dar au solicitat ca acest lucru să se facă începând cu anul școlar 2016-2017, nu de acum. Este o solicitare înțeleaptă pentru că este mult prea târziu pentru a anunța o schimbare atât de importantă la nivelul calendarului școlar. Sunt planificate foarte multe activități specifice sistemului de educație deja luând ca referință pentru începerea anului școlar data de 15 septembrie”, a spus Sorin Mihai Cîmpeanu într-o conferință de presă.

El a adăugat că ia în calcul această modificare.

„Eu, personal, iau în calcul această modificare, pentru că sunt foarte multe argumente prezentate de către elevi (…), pe care le apreciez ca fiind în avantajul procesului de învățământ”, a spus ministrul.

Cîmpeanu a precizat că ordinul de ministru în acest sens poate să îl pregătească de acum.

„Eu sunt convins că, dacă vom agrea cu cei implicați, indiferent cine va rămâne ministru, va rămâne ordinul așa cum el este agreat cu cei implicați”, a afirmat ministrul Educației. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
3 Comentarii
 1. Hotelier spune

  Stimati ministrii, cred ca ar trebui sa va hotarati urgent asupra structurii programului de invatamant deoarece potentialii nostrii turisti nu stiu nici acum, cand si cum sa-si programeze vacanta de vara 2016. E atat de greu ? Va multumim

 2. Parinte spune

  Pana la urma cand începe anul școlar 2016-2017 ? Suntem in 8 Iunie si nu știm , poate aflam ca sa stabilim si noi concediul

 3. Ivan Georgiana spune

  Domnilor ministri, mai bine v-ati gandi cum sa le oferiti niste locuri de munca in viitor, ca scoala, degeaba fac daca nu au unde sa se duca. Sau daca este convenabil sa pregatesti forta de munca pentru alte tari pe banii Romaniei……
  Oricum, scoala este mult in urma. De ce nu va axati pe ce poate copilul? De ce ii bagati pe toti in aceeasi oala? Raspuns: Pentru ca voi sunteti niste tampiti care nu puteti mai mult.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata