Elevii se pot înscrie la Concursul Internaţional de Discursuri

Elevii cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani pot participa la Concursul Internaţional de Discursuri „EF Challenge”, prima etapă de selecţie desfăşurând-se la nivelul şcolilor între 15 şi 30 martie.

Pentru ediţia din acest an, organizatorii lansează elevilor participanţi întrebarea „Crezi că nimic nu e imposibil?”.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor remis luni, preselecţia naţională se va face între 1 şi 10 aprilie, iar selecţia naţională pe 16 aprilie.

Ultima etapă este selecţia mondială ce va avea loc în 30 aprilie, iar cele mai bune 20 de discursuri vor fi prezentate în faţa unui public internaţional, la Forumul EF Youth Leadership, care va avea loc în august, la Rio de Janeiro (Brazilia).

Înscrierile la concurs sunt gratuite şi se fac online pe website-ul www.ef.com/efchallenge de profesori, iar mai apoi de către elevi, pe baza „codului de profesor”.

„La selecţia pe şcoală, profesorii coordonatori din fiecare unitate de învăţământ vor organiza un concurs pentru a alege câştigătorul din şcoala respectivă. Astfel, elevul ce acumulează cele mai multe puncte din fiecare şcoală va trebui să încarce filmarea pe YouTube, urmând ca link-ul cu videoclipul, de 2 până la 5 minute, să fie postat pe pagina www.Facebook.com/QdaysEdu — împreună cu numele complet, şcoala pe care o reprezintă şi profesorul coordonator. Urmează apoi preselecţia naţională, unde se vor alege cele mai bune 20 de discursuri dintre câştigătorii din fiecare şcoală”, precizează sursa citată.

În cadrul selecţiei naţionale, se va alege cel mai bun discurs la nivel naţional, de această dată elevii aflându-se în faţa unui public şi al juriului. Câştigătorul va fi propus la selecţia de la nivel mondial. Discursul câştigătorului din fiecare ţară va fi filmat la nivel local, pentru a fi transmis juriului ce va face selecţia globală, iar cei mai buni 20 de oratori din întreaga lume vor prezenta discursurile la Forumul EF Youth Leadership din Rio de Janeiro.

Qdays Educaţional Holidays, reprezentant oficial al EF Education First în România, este coordonatorul etapei naţionale a concursului internaţional de discursuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata