Guvernul finanţează cu 55 milioane de lei programul „Fiecare copil în grădiniţă”

24

Programul „Fiecare copil în grădiniţă” va fi finanţat anul acesta cu suma de 55,5 milioane de lei, asigurată de la bugetul de stat.

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, repartizarea pe judeţe și municipiul București a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea, pe anul 2016, a participării în învăţământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, informează un comunicat al Executivului.

„E un program care va pune la dispoziţie tichete (…) pentru cumpărarea de alimente și rechizite copiilor care au o prezenţă constantă la grădiniţă, certificată conform unei proceduri adoptate deja în ședinţele de Guvern trecute”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Legea privind încurajarea copiilor să urmeze învăţământul preșcolar promovează prezenţa la grădiniţă a copiilor între 3 și 6 ani, prin acordarea unui stimulent financiar sub forma unui tichet social de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puţin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News