Începe selecţia pentru tabăra de vară pentru cercetaşi – Predeal 2016

Ministerul Apărării Naţionale a lansat luni, 21 martie, concursul naţional pentru selecţia participanţilor la ediţia a X-a a taberei de vară pentru cercetaşi – „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, care se va desfăşura la Predeal în perioada 10 – 17 iulie.

Potrivit unui comunicat, la ediţia din acest an a taberei, 8 din cele 42 de locuri disponibile vor fi ocupate de tineri instituţionalizaţi din învăţământul gimnazial şi liceal, cu rezultate foarte bune la învăţătură, selecţionaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

„Celelalte 34 de locuri sunt scoase la concurs şi sunt repartizate astfel: 16 locuri (8 echipe) pentru elevii din învăţământul gimnazial şi 18 locuri (9 echipe) pentru elevii din învăţământul liceal”, precizează MApN.

Pentru tabără se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele VI-VII şi IX-XI.

Concursul de selecţie cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoştinţele elevilor despre Armata României, NATO şi Uniunea Europeană.

Potrivit MApN, în prima etapă (21 martie — 10 aprilie), echipe constituite din câte doi elevi vor trebui să completeze un formular de înregistrare şi să răspundă la 20 de întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă (11 — 24 aprilie), echipele care au răspuns corect la cel puţin 15 întrebări ale primei etape se califică, acestea urmând să răspundă la un nou set de întrebări.

În perioada 25 — 29 aprilie, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul concursului, avându-se în vedere punctajul obţinut.

Tabăra este organizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Fundaţia ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” şi Asociaţia de Caritate din Armata României ”Camarazii”. Ediţia din acest an se va desfăşura cu sprijinul Statului Major al Forţelor Terestre, menţionează sursa citată.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: mts.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata