Iohannis atacă Guvernul la deschiderea anului universitar de la UBB

 

 Președintele Klaus Iohannis a atacat Guvernul la deschiderea anului universitar de la UBB de la Cluj-Napoca, spunând: „nici vorbă de viziune din partea guvernanților ori preocupare pentru excelență în educație”.

Președintele Klaus Iohannis participă luni la ceremonia de deschidere a anului universitar la Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB).

Klaus Iohannis a vorbit despre calitatea educației la Universitatea Baleș Bolyai, menționând prioritizarea educației în viața statului, toleranța și promovarea excelenței în educație și cercetare.

Universitatea Babeș Bolyai este una dintre universitățile românești bine pregătite, iar atitudinea și abordarea instituției ar trebui să fie asumate la nivelul întregului sistem de educație din România.

„Spun că ar trebui pentru că realitatea din ultimii ani a arătat că nici vorbă de viziune din partea guvernanților ori preocupare pentru excelență în educație. Singura constantă a fost perindarea pe funcția de ministru a unor persoane fără nicio vocație și fără nicio preocupare de a înțelege, darămite de a rezolva problemele sistemice din învățământ. Cu miniștrii mediocri nu obții decât rezultate mediocre. Educația din România ar trebui să cultive talente și să formeze valori. Din păcate nu aceasta este regula, ci excepția pe care o întâlnim doar în anumite centre de învățământ”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis va decora mai multe universități cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer.

„Evenimentul, care va avea loc în Aula Magna a UBB, marchează un secol de la constituirea universității și consfințește excelența academică și de cercetare a instituției de învățământ clujene”, informează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Cu ocazia prezenței la Cluj-Napoca, președintele Iohannis va vizita, de la ora 12.00, Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată MedFuture al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice.

„Prin vizitarea acestui centru de cercetare medicală, considerat pol de competență științifică și tehnologică la standarde europene, președintele Klaus Iohannis transmite un mesaj de susținere a cercetării științifice medicale, de deschidere către cercetătorii din domeniul medical, precum și un mesaj de încurajare pentru accesarea de noi proiecte pe zona cercetării medicale, de noi programe educaționale și parteneriate academice”, mai arată sursa citată.

Totodată, cu prilejul aniversării a 100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj-Napoca, șeful statului va decora cele șase universități de stat din municipiu, care au avut un impact deosebit în comunitate, contribuind la dezvoltarea acesteia în spiritul multiculturalismului, și care reprezintă un pilon important în conservarea și promovarea valorilor și a culturii naționale.

Astfel, în cadrul ceremoniei, care va avea loc la Primăria din Cluj-Napoca, de la ora 14.00, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Universitatea Tehnică, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea de Artă și Design și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” vor fi decorate de către Președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata