Microsoft a premiat studentii romani

Una dintre cele mai mari competitii de idei infiintate de Microsoft a fost castigata de patru studenti de la Universitatea Politehnica din Timisoara. Acestia au dezvoltat Xvision, un soft pentru diagnosticare automata pe baza unei radiografii. Cu proiectul lor, studentii au castigat 3.000 de dolari si sprijin din partea specialistilor gigantului IT, cu ajutorul carora sa-si puna in practica ideea.

Un program care se instaleaza simplu pe un calculator si care poate sa citeasca orice radiografie si sa puna un diagnostic, cu o precizie de aproape 100%. Acesta este proiectul cu care patru studenti din Timisoara au castigat nu doar aprecierea specialistilor din IT, ci si premiul de 3.000 de dolari.

„Primeste niste radiografii clasice, normale, le analizeaza si spune daca este ceva, daca exista vreo anomalie in ele și daca exista, incearca sa zica exact ce este”, conform lui Stefan Iarca, student.

In concursul organizat de Microsoft au participat sute de idei din 40 de tari. Tinerii din Timisoara au fost pe primul loc. Proiectul lor, la care au lucrat 6 luni, a fost considerat cel mai inovativ, usor de pus in practica si cu impact global.

„Lucram in timpul liber al fiecaruia, o parte din noi avem joburi. Dedicam timpul nostru liber pentru asta. Nu prea se poate altfel. Profesorii au fost foarte intelegatori si ne-au permis sa nu mergem la anumite laboratoare si la cursuri si asta ne-a ajutat foarte mult”, spune Andrei Tenescu, student.

Premiul pe care l-au primit de la gigantul IT va fi investit tot in acest proiect.

„Tehnologia lor ne ofera posibilitatea sa ne dezvoltam produsele cum ne dorim, iar cei 3000 de dolari ii vom investi in participari la conferinte pentru a ne putea dezvolta produsul si pentru a vorbi despre el cat mai multor oameni”, spune Cristian Avramescu, student.

Echipa de studenti de la Politehnica se numeste Mindfully Technologies. In scurt timp, acesta va fi si numele companiei pe care incearca sa o puna pe picioare.

„Noi suntem deja in procesul de infiintare a unui SRL. Ne mutam de saptamana viitoare intr-o noua cladire, unde o saavem biroul nostru si cred ca o să ne ajute foarte mult in colaborare”, spune Bogdan Bercean, student.

Toti cei patru tineri sunt studenti in anul 3 la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii Timisoara.

Microsoftpremiustudenti
Comentarii (0)
Adaugă comentariu