Mii de români vor fi scutiți de taxe

Regimul de gratuități de care beneficiază copiii profesorilor s-ar putea extinde, astfel, de scutirea de la plata taxei pentru examenul de admitere în facultăți și de la plata cazării în internate va beneficia și persoanalul nedidactic în învățământ precum portarii sau electricienii școlilor.

De 20 de ani, copiii cadrelor didactice sunt scutiți de la plata taxei de înscriere pentru examenul de admitere la universitățile de stat, precum și de plata cazării în căminele sau internatele instituțiilor de învățământ.
Și de aceleași facilități vor beneficia și copiii personalului nedidactic sau auxiliar din sistemul de educație.

”Când ne referim la personalul nedidactic și contractual din învățământul preuniversitar avem în vedere funcții de execuție precum portar, paznic, pompier, guard, bufetier, manipulant bunuri, curier, îngrijitor, șofer, muncitor calificat și necalificat, maistru etc”, se arată în expunerea de motive a proiectului care a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Camerei Deputaților.

Inițiatorii susțin că aceste categorii de salariați din învățământ au venituri foarte mici, de până la 2950 de lei brut pe lună, fapt care le limitează posibilitățile de a-și întreține copiii pe durata studiilor superioare.
”Considerăm că acești copiii merită să beneficieze de aceleași măsuri sociale precum copiii personalului didactic și didactic auxiliar”, mai precizează aceștia.

Și mai susțin că nu există un impact asupra bugetului de stat deoarece scutirile de la plata taxei de înscriere și a cazării sunt suportate de către universități.

sursa bugetul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata