Opt medalii româneşti la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Echipele feminine de matematică ale României, participante la a V-a ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, au obţinut cinci medalii de argint şi trei de bronz, informează un comunicat al Ministerului Educaţiei remis, duminică.

Potrivit sursei citate, România a avut în concurs, ca ţară organizatoare, două echipe formate din câte 4 eleve, toate cele 8 componente fiind premiate.

Medaliile de argint au fost cucerite de: Ioana Alexandra Teodorescu (clasa a XI-a), Raluca Cobzaru (clasa a XII-a), Clara Maria Dima (clasa a IX-a), Lenca Iarina Cuturela (clasa a IX-a) — eleve la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, respectiv Doina Chiroiu (clasa a X-a) — Colegiul Naţional de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Bucureşti).

Medaliile de bronz au fost obţinute de Andreea Dima (clasa a X-a — Colegiul Naţional de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Bucureşti), Ramona Deaconu (clasa a XI-a — Colegiul Naţional ‘Ion Minulescu’ din Slatina) şi Ana Maria Radu (clasa a X-a — Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti)”.

Competiţia din acest an s-a desfăşurat în perioada 10 — 16 aprilie, la Buşteni, fiind organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice, în parteneriat cu Societatea de Știinţe Matematice din România, Inspectoratul Școlar Judeţean Prahova şi Primăria Buşteni.

„Au participat 143 de fete din 38 de ţări din toată lumea. Echipele României au fost coordonate de Maria Romina Ivan, medaliată la această olimpiadă în anii anteriori, actualmente studentă la Universitatea din Cambridge; Hajnalka Csapo, profesor la Colegiul ‘Marton Aron’ din Miercurea Ciuc, şi Sena Azis, profesor la Școala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti”, precizează MENCȘ.

Prezent la festivitatea de premiere, ministrul Adrian Curaj şi-a exprimat speranţa că iniţiative de acest gen vor atrage un număr cât mai mare de elevi spre ştiinţele exacte. ”Mă bucur că România a găzduit această competiţie internaţională şi sper ca, an de an, iniţiative de acest gen să atragă un număr cât mai mare de elevi spre ştiinţele exacte”, a declarat ministrul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata