Prima etapă a alegerilor generale la Universitatea București

 Alegerile generale la Universitatea din București pentru mandatul 2019-2023 încep luni, 7 octombrie. Prima etapă vizează depunerea candidaturilor, care este desfășurată între 7 și 11 octombrie 2019, potrivit calendarului.

În această perioadă se vor depune candidaturile pentru funcția de Director de Departament, pentru calitatea de membru în Consiliul Departamentului, calitatea de reprezentant al departamentului în Consiliul facultăţii și pentru calitatea de reprezentant al facultăţii în Senat.

Desfăşurarea propriu-zisă a alegerilor va avea loc între 15 și 25 octombrie 2019, conform datelor Calendarului alegerilor UB pentru mandatul 2019-2023. Acestea se vor desfășura la nivel de departamente, respectiv la nivel de facultate pentru reprezentanţii facultăţilor în Senat.

Potrivit datelor calendarului, prezentarea Raportului de activitate a Senatului pentru perioada decembrie 2015 – noiembrie 2019 va avea loc, luni, 4 noiembrie, tot atunci urmând să se desfășoare și ședinţa comună a Senatului pentru validarea alegerilor de la nivelul facultăţilor.

În intervalul 5-14 noiembrie 2019 va avea loc depunerea candidaturilor pentru funcţia de Preşedinte al Senatului, urmând ca la data de 20 noiembrie să de desfășoare alegerile pentru funcţia de Preşedinte al Senatului.

Ultimele alegeri sunt cele pentru ocuparea poziției de Rector al Universității din București. Depunerea candidaturilor pentru funcţia de Rector va avea loc în perioada 20-27 noiembrie 2019.

Alegerea Rectorului Universității din București se va desfășura în două tururi. Primul dintre acestea va avea loc în data de 4 decembrie 2019, urmând ca turul II să aibă loc la o săptămână distanță, respectiv în 11 decembrie 2019.

Şedinţa de Senat pentru validarea alegerii Rectorului este programată în eventualitatea în care rectorul este ales din turul I, pentru data de 11 decembrie 2019. Pentru situația în care acesta este ales după turul II, validarea alegerii Rectorului va avea loc în 18 decembrie 2019.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata