Şase medalii pentru olimpicii români, la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

Șase medalii – una de aur și cinci de argint – reprezintă bilanțul lotului olimpic de juniori al României, prezent la a XIX-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică, desfășurată în perioada 24 – 29 iunie, la Belgrad.

Potrivit unui comunicat al MECȘ transmis luni , medalia de aur a fost obținută de Theodor Mihai Iliant, elev la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța, iar medaliile de argint au revenit Alexandrei Timofte  (Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București), elevilor Lenca Iarina Cuturela și Ioan Andrei Nicolae  (de la Liceul Internațional de Informatică din București), lui Ștefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani) și lui Ioan Paul Petru Tîrlișan (Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Bistrița-Năsăud).

Delegația României a fost condusă de profesorii Andrei Eckstein (Universitatea Politehnică din Timișoara) și Marius Perianu (Colegiul Național ”Ion Minulescu” din Slatina). Din partea Societății de Științe Matematice din România a participat, ca observator, profesorul Mircea Aldea Fianu (Școala cu clasele I — VIII nr. 19 din București).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este o competiție anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică.

La ediția din acest an au participat concurenți din 19 țări (11 state cu statut permanent și 8 cu statut de invitat).(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata