14 copii și un profesor au fost uciși într-un atac armat la o școală din Texas

Foto: digi24.ro
53

Din reletările guvernatorului statului Texas Greg Abbott reiese că un număr de 14 elevi și un profesor au fost uciși, marți 24 mai, după ce un bărbat înarmat a deschis focul la o școală primară din Texas, relatează BBC. Atacatorul, înarmat cu un pistol și o pușcă, a murit după ce a fost împușcat de polițiști, spune guvernatorul statului, Greg Abbott.

În acţiunea sa, atacatorul, în vârstă de 18 ani, a ucis 14 elevi și un profesor la școala primară Robb din orașul Uvalde, din apropiere de San Antonio.

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a anunțat că suspectul a fost ucis de polițiștii care au intervenit la fața locului.

În urma acestui eveniment, cetățenii au fost rugați să nu se apropie de zonă pentru ca poliția să poată desfășura investigația.

Atacul de marți vine în condițiile în care violențele cu arme de foc sunt din nou în creștere în Statele Unite, o țară cunoscută pentru faptul că astfel de atacuri sângeroase au loc frecvent, ca urmare a legilor foarte laxe în domeniul armelor și munițiilor.

În prezent, Texas este unul dintre statele americane cu cele mai relaxate legislații privind posesia de arme de foc deţinute de locuitori.

Școala a fost evacuată în urma atacului, iar mai mulți alți elevi au ajuns la spital. O femeie de 66 de ani se află în stare critică la un spital din San Antonio, în urma acestui atac.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata