Ambasadorul Rusiei în SUA: Liderul de la Kremlin nu amenință Occidentul cu războiul nuclear

Foto: adevărul.ro
93

Ambasadorul rus în Statele Unite dă asigurări că Moscova nu a venit cu amenințări la adresa liderilor europeni și a Americii, dimpotrivă, ar încerca să depună eforturi pentru ca criza din Ucraina să nu escaladeze.

Rusia nu amenință Occidentul cu războiul nuclear

În declaraţia sa, „Țara noastră nu amenință Statele Unite și aliații săi europeni, ci mai degrabă depune toate eforturile pentru a preveni escaladarea crizei ucrainene. Suntem obligați să avertizăm asupra riscurilor emergente asociate cu intervenția statelor NATO în operațiunea militară specială rusă”, a declarat ambasadorul Antonov.

De altfel, oficialul rus a evidențiat faptul că politicienii NATO nu iau în mod seriosameninţarea nucleară.

Astfel, „În acest sens, aș dori să îi citez pe liderii sovietici și americani care au trecut prin cel de-al Doilea Război Mondial și au știut din experiență personală ce înseamnă sângele și chinul a milioane de oameni.

Acum avem nevoie de intelectualitatea militară ca de aer. Nu doar de ofițeri cu studii superioare, ci și de oameni care stăpânesc o înaltă cultură a minții și a inimii, o viziune umanistă asupra lumii. Armele moderne, de o imensă putere de distrugere, nu pot fi încredințate unui om care are doar mâini îndemânatice și sigure. Este nevoie de un cap sobru, capabil să prevadă consecințele și de o inimă capabilă să simtă – adică de un puternic instinct moral.”, a mai spus el.

Ce spune ambasadorul despre relațiile dintre Rusia și Statele Unite ale Americii

Pe de altă parte, ambasadotul Antonov spune că Rusia va fi pregătită să reia consultările cu Statele Unite pe teme strategice atunci când acestea vor fi pregătite.

Aladar, „Acest acord este standardul de aur universal recunoscut în domeniul controlului armelor nucleare. Este singurul tratat existent în domeniul menținerii stabilității strategice și a transparenței între marile puteri nucleare. Din nefericire, Washingtonul a înghețat unilateral dialogul bilateral pe teme strategice lansat la summitul de la Geneva. Astfel, a pus în pericol perspectivele de menținere a bazelor controlului armamentului”, a continuat Antonov. „Rusia va fi pregătită să reia consultările atunci când SUA vor fi pregătite”, a declarat el.

Sursa: Playtech.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online