Armata rusă a început să mute mai multe avioane și elicoptere aflate în peninsula Crimeea

110

Preşedintele Vladimir Putin a dat ordinul de retrageri pe bandă rulantă, conform ultimului anunț făcut de către Direcția de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

Astfel, în urma unor explozii care au avut loc la bazele militare ruse din Crimeea, armata rusă a început să mute mai multe avioane și elicoptere aflate în peninsula anexată, arată agenția Union.

În acest sens, armata ucraineană susține că rușii au în plan să își transfere parțial tehnica aeronautică de pe aerodromuri avansate din Crimeea spre aerodromuri alternative şi baze militare permanente de pe teritoriul Rusiei.

Concret, „După evenimentele recente din Crimeea, ruşii îşi transferă de urgenţă avioanele şi elicopterele în adâncul peninsulei şi pe aerodromurile Federaţiei Ruse”, comunică Direcţia principală de informaţii (GUR) al Ministerului ucrainean al Apărării. Totodată, sursa citată mai precizează că până la momentul actual, cel puţin 24 de avioane şi 14 elicoptere au fost relocate.

Bombardamente pe bandă rulantă în Harkov

Deși rușii își mută aparatele de zbor din Crimeea, acest lucru nu înseamnă însă că războiul dă semne de încetare. În cursul zilei de miercuri, un bombardament puternic a avut loc asupra orașului Harkov, conform anunțului făcut de autoritățile locale.

Într-o postare pe contul personal de Telegram, primarul din Harkov a confirmat că șase persoane și-au pierdut viața în urma bombardamentului, în timp ce alte 16 au fost rănite.

În informaţiile sale, „Din nefericire, numărul morţilor şi răniţilor în urma bombardamentelor (…) a crescut: şase persoane au murit, şaisprezece au fost rănite”, a declarat Oleg Sinegoubov pe Telegram.

La rândul său, un alt oficial ucrainean a confirmat că efectele bombardamentelor încă se resimt, iar un incendiu puternic a avut loc miercuri noapte la o clădire de apartamente. „Există un incendiu puternic la locul loviturii, într-o clădire de apartamente”, a adăugat Igor Terekhov.

Volodimir Zelenski confirmă bombardatamentele de la Harkov

Informația despre bombardament, a fost confirmată și de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a anunțat că atacul de miercuri nu are nicio justificare și doar demonstrează neputința agresorului, iar țara pe care o conduce nu va uita nimic.

În afirmaţiile sale, „Un atac josnic şi cinic asupra civililor, care nu are nicio justificare şi care demonstrează neputinţa agresorului. Nu vom ierta, ne vom răzbuna”, a scris el pe Telegram.

Orașul bombardat Harkov este situat la aproape 40 de kilometri de granița cu Rusia,  a fost bombardat regulat de la debutul războiului și până în prezent, însă rușii nu au reușit încă să îl cucerească. În tot acest timp însă, autoritățile locale spun că sute de civili din regiune au fost uciși, iar bilanțul sumbru ar putea continua.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro