Campania de mobilizare din Rusia generează un adevărat haos în rândul populaţiei

24

Decizia lui Vladimir Putin privind mobilizarea militară din Rusia a stârnit o adevărată revoltă, iar oficialii fac față cu greu plângerilor din partea populației.

Astfel, situația din Rusia se degradează de la un moment la altul. Potrivit Reuters, duminică, tensiunile au atins cote maxime după ce șefii celor două camere ale parlamentului rus sau răspuns la mai multe plângeri referitoare la campania de mobilizare militară din Rusia.

În contextul social, aceștia au făcut un apel la oficialii regionali să ţină situaţia sub control şi să rezolve rapid „excesele” care au alimentat furia publică, mai arată Reuters.

În ţară, după ce Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare militară din Rusia de la cel de-al Doilea Război Mondial, un val de proteste a început în întreaga țară. De asemenea, bărbații de vârsta militară au fugit rapid din Rusia, iar la frontierele țării s-a creat un haos fără precedent. Biletele de avion au fost și ele epuizate.

Documente de recrutare, trimise persoanelor care nu au efectuat serviciul militar

În același timp, în toată ţara, mai multe persoane au semnalat că ar fi primit documente de recrutare, chiar dacă nu au efectuat serviciul militar. Asta în ciuda faptului că ministrul apărării, Serghei Şoigu, a garantat că vor fi chemate doar persoanele cu abilităţi militare speciale sau cu experienţă de luptă.

În acest sens, apropiații lui Putin se arată furioși de modul în care se desfăşoară campania de mobilizare. Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus, a declarat că are cunoştinţă de rapoarte că au fost chemaţi bărbaţi care nu sunt eligibili pentru recrutare. În acest sens, aceasta susține că situația este una ”inacceptabilă”.

Campania de mobilizare din Rusia generează un adevărat haos

În opinia sa, „Astfel de excese sunt total inacceptabile. Şi cred că este absolut corect că acestea provoacă o reacţie puternică în societate”, a spus ea într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

La rândul său, Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, şi-a arătat îngrijorarea pentru situația actuală din Rusia, adăugând că există prea multe plângeri. „Se primesc plângeri. Dacă se face o greşeală, aceasta trebuie corectată….. Autorităţile de la toate nivelurile trebuie să îşi înţeleagă responsabilităţile”, a spus acesta pe rețeaua personală de socializare.

Aşadar, potrivit informațiilor transmise până acum de autoritățile din Rusia, încă 300.000 de ruşi vor fi înrolaţi în campania de mobilizare. Amintim și că până acum, Kremlinul a negat de două ori că intenţionează să recruteze mai mult de un milion de persoane, în urma a două relatări separate din presa rusă independentă. Realitatea din Rusia este însă cu totul alta.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata