Câţi bani a primit David Popovici pentru performanţa sa?

Foto: dor.ro
61

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 17 ani, a participat recent la Campionatul European de Natație, unde a cucerit aurul la probele de 100 de metri și 200 de metri, dar a și stabilit un nou record mondial. Tânărul a fost răsplătit pentru performanțele sale.

La Campionatul European de Natație de la Roma a fost alocat un fond de premii pentru sportivi de jumătate de milion de euro, iar cei care au primit premii în bani au fost sportivii care au urcat pe podium, plus cei care au reușit să doboare recorduri mondiale și europene.

Astfel, pentru locul întâi, Liga Europeană de Natație (LEN) a oferit 2.000 de euro pentru primul loc, 1.500 pentru al doilea, și 1.000 pentru al treilea. Premiul pentru stabilirea unui nou record mondial este de 10.000 de euro, iar pentru doborârea celui european de 5.000 de euro.

Așadar, pentru cele două medalii de aur, David Popovici a fost premiat cu 4.000 de euro, la care se mai adaugă încă 10.000 de euro pentru faptul că a doborât recordul mondial la proba de 100 de metri liber. A terminat finala cu timpul 46,86, devenind cel mai bun înotător din istorie la această probă.

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv din probele masculine la Europenele de la Roma

La finalul competiției de la Foro Italico, David Popovici a primit premiul de cel mai bun sportiv în baza unor punctaje acumulate. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Astfel, „Probele de înot de la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma s-au încheiat miercuri seara, 17 august 2022.

Au fost șase zile magice pentru România, care a cucerit două medalii de aur prin David Popovici, tânărul și extrem de valorosul sportiv al nostru care a uimit din nou, nu doar un continent, ci și întreaga planetă!

Clasamentul a fost realizat în baza unui punctaj, în urma celor mai bune performanțe din competiție. La masculin, David a totalizat 1.003 puncte, pentru timpul din finala de 100 m liber (46.86 s – nou record mondial de seniori) și a fost urmat în clasament de Mykhaylo Romanchuk (Ucraina) – 982 de puncte şi de Thomas Ceccon (Italia) – 979 de puncte”, se arată în comunicatul FRNPM.

Sportivul mai are două competiții majore în 2022

În acest an, David Popovici va participa la încă două competiții majore, după ce în această vară a înotat la Campionatele Mondiale și Europene de seniori și la Campionatul European de juniori. Înotătorul în vârstă de 17 ani va lua parte la Campionatul Mondial de juniori de la Lima, competiție care va avea loc între 30 august și 4 septembrie, ultima sa competiție la această categorie de vârstă.

Pe final de an, între 13 și 18 decembrie, el va merge la Melbourne, la Campionatul Mondial de seniori în bazin scurt, a doua sa participare la o astfel de competiție, după Abu Dhabi 2021.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata